Hlavní obsah

Brno vyzve v semifinále poháru Liberec, druholigoví Bohemians Spartu

PRAHA

Páteční losování semifinálových dvojic Poháru ČMFS svedlo proti sobě týmy Bohemians Praha a Sparty, druhou dvojici tvoří 1.FC Brno a Slovan Liberec. První utkání se odehrají 30. dubna, respektive 1. května. Odvety jsou na programu 7. května. Aktu losování v sídle fotbalového svazu na pražském Strahově se zmocnil mistr Evropy z Bělehradu 1976 Antonín Panenka.

Článek

Losování mimo jiné rozhodlo o tom, že své první zápasy na domácí půdě odehrají fotbalisté druholigových Bohemians Praha a 1. FC Brno. Pražské derby se uskuteční 30. dubna, Brno přivítá Liberec na svém stadiónu o jeden den později. Odvetná utkání se budou hrát 7. května.

Nejméně práce měli s postupem do semifinále fotbalisté 1.FC Brno, když obě utkání proti Jablonci vyhráli. V prvním zápase na soupeřově hřišti si výhrou 3:0 vypracovali dostatečný náskok, v odvetě pak o týden později na domácím trávníku vyhráli 2:1. Stejným výsledkem 3:0 si na hostujícím trávníku v Třinci pomohli do odvety fotbalisté Slovanu Liberec. Ve druhém utkání už Severočeši svého soupeře tak jednoznačně nepřehráli, přesto po remíze 2:2 slavili kýžený postup.

Ani Sparta nepřipustila zaváhání, i když v prvním duelu s HFK Olomouc na půdě soupeře prohrála první poločas 0:1. Nakonec ovšem slavila vítězství 2:1, a po jednoznačně lepším výkonu na Letné a výhře 3:1 zaslouženě postoupila. Pokud by se letenskému týmu podařilo postoupit až do finále a vyhrát jej, získal by tak cennou trofej potřetí za sebou, což se ještě žádnému týmu samostatné české ligy nepovedlo.

Jediným semifinalistou, který nehraje první ligu, jsou fotbalisté FC Bohemians Praha. Aktuálně druhý tým ve druhé lize mezi nejlepší čtyřku přešel přes žižkovskou Viktorii, když po remízách 1:1 a 0:0 postoupil pro vstřelenou branku na půdě soupeře.

Finále Poháru ČMFS se odehraje 13. května od 17:00.

Reklama