Hlavní obsah

Ostudu Sparty v odvetě semifinále Poháru ČMFS odvrátil Jeslínek

PRAHA

Fotbalisté Pražské Sparty uspěli v odvetném utkání semifinále Poháru ČMFS doma proti druholigovým Bohemians Praha 1:0. Stejným výsledkem vyhráli i první utkání a postoupili tak do finále. O jedinou branku domácích se postaral Jiří Jeslínek, který v 73. minutě využil centru Matušoviče a střelou mezi nohy brankáře Wintera rozhodl o postupu letenského týmu. O finálovém soupeři Sparty se rozhodne po večerní odvetě mezi Libercem a Brnem.

Článek

„Splnili jsme povinnost a postoupili. Naše hra byla lepší ve druhé půli,“ řekl kouč Sparty Michal Bílek s tím, že ho na místě stopera, kde bude i proti Ostravě chybět Řepka, uspokojil Hainault. Po vlažném začátku otestoval jako první gólmana hostí Matušovič, ale Winter jeho ránu vytlačil na roh.

V pomalém tempu hrající Sparta se snažila zalezlého soupeře vytáhnout z obranných hradeb, ale ten výzvu nepřijal, takže se hra točila převážně kolem jeho šestnáctky. Neúčinné byly i standardní situace. A tak se hosté stále častěji osmělovali na polovinu domácích, ale Poštulkovi rukavice vyprášil jen Majer. Na téměř prázdné Letné tak vládla bezbřehá nuda. „Zpočátku jsme měli tlak, ale pak jsme nechali soupeře hrát. To bylo špatné,“ vysvětlil bídu z první půle Bílek.

Sparťanská hrůza pokračovala i po změně stran. Kdyby Kwamé mířil o pár centimetrů doprava, mohlo být zaděláno na překvapení. Další nebezpečí pak uhasil před brankovou čárou Hainault. Přes předváděnou hrůzu mohl Holenda uklidnit zlobící se fanoušky, ale ve stoprocentní šanci přestřelil. Až po Horváthově centru Jeslínek prostřelil Wintra. Ten si v závěru ale poradil i s jeho další tutovkou.

„Hráčům jsem poděkoval za naši pouť pohárem, které nám přinesly řadu zkušeností. i díky nim tým roste. Věděli jsme, že to na Letné bude těžké, snažili jsme se hrát zezadu, měli jsme i šance. nemáme se za co stydět,“ konstatoval trenér Bohemians Luboš Urban.

Sparta Praha - Bohemians Praha 1:0 (0:0)
Branka: 73. Jeslínek. Rozhodčí: Jílek - Ubias, Košec. ŽK: Kolář - Jandzik, Ibe. Diváci: 1339. První zápas 1:0, postupuje Sparta Praha.
Sparta: Poštulka - Limberský, Sivok, Hainault, Voříšek - Kladrubský - Kolář (46. Jeslínek), Horváth (77. Kisel), Vacek, Matušovič - Slepička (63. Holenda). Trenér: Bílek.
Bohemians: Winter - Macháček, Turtenwald, Lencevič, Grznár (90. Faitl) - Fenyk, Majer (70. Janů), Kwame (90. Birhanzl), Jandzik, Galbavý - Ibe. Trenér: Urban.

Reklama

Související témata: