Hlavní obsah

Nebylo to nic moc, věděli sparťané

PRAHA

Hubené vítězství 1:0 nad druholigovými Bohemians po výkonu, za který se sparťané mohou stydět. Ve středu v podvečer nabídl obhájce poháru hrstce diváků, kteří přišli na Letnou, nejhorší jarní fotbalovou podívanou. Do finále však postoupil a to je rozhodující. "Cíl jsem ale splnili. Postoupili jsme do finále domácího poháru, který obhajujeme," konstatoval sparťan Miroslav Matušovič.

Článek

„Náš výkon určitě nebyl podle představ, s nimiž jsme šli na hřiště. Začali jsme dobře, ale po patnácti minutách jsme přestali běhat a pustili soupeře do hry. Až v závěru zápasu jsme si vytvořili převahu i šance,“ uvědomoval si sparťan Matušovič.

Také Jiří Kladrubský přiznal, že favorit nepodal výkon, který by vyjádřil rozdíl celé jedné soutěže... „Přestali jsme hrát. Hlavně běhat. Nedohrávali jsme akce a nedoráželi soupeře. Ten se dostal do tempa a hodně nám zápas znepříjemňoval. Chytli jsme se až v závěru. Ale tohle vítězství je velmi cenné,“ doplnil názor spoluhráče.

Myšlenkami byli sparťané už u sobotního ligového zápasu s Ostravou, v němž se znovu musejí obejít bez distancovaného Tomáše Řepky. „Tomáš chybí v každém utkání. Je to nejlepší obránce v naší lize. S ním jsme měli vzadu jistotu a u soupeřů budil respekt už svojí přítomností na hřišti. Věřím, že ten, kdo nastoupí místo něj, ho dobře nahradí,“ přál si Kladrubský.

„My jsme museli zvládnout bez Tomáše i závěr minulé sezóny a dokázali jsme to. Musíme si poradit i teď, ale v každém případě nám bude scházet. On je obrovskou silou Sparty. Úplně se nahradit nedá, protože jiný Řepka tu není,“ přiznal Matušovič.

„Určitě bylo dobře, že jsme po nedělní ligové prohře s Brnem hráli tenhle zápas. Věřím, že nás vrátí na vítěznou vlnu. Vzhledem k zápasu s Ostravou také ukázal různé možnosti, jak řešit obsazení místa stopera. Máme dvě varianty. Jednou je Hainault, druhou Kadlec,“ naznačil trenér Michal Bílek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články