Hlavní obsah

Sparta míří k obhajobě, Liberec do Poháru UEFA

Karel Felt, Josef PešoutSport.czPrávo

Finále Poháru ČMFS si 13. května od 17 hodin zahrají na Strahově Sparta a Liberec. Pražané, obhájci trofeje, mohou skončit v ligové tabulce nejhůře druzí a půjdou do předkola Ligy mistrů. Severočeši, ať jako vítěz domácího poháru nebo poražený finalista, mají jistou účast v Poháru UEFA.

Článek

Liberecký prapor v odvetném semifinále s Brnem zvedl útočník Jan Nezmar. Jeho vyrovnávací gól na 1:1 na domácím hřišti se vzhledem k remíze 2:2 v Brně ukázal jako rozhodující. „Zápas se mi hodnotí dobře, protože jsme ho zvládli. Ale byly tam chvíle, kdy to s námi moc příznivě nevypadalo. Hlavně po vedoucí brance Brna jsme nevěděli, co hrát. Ale jsem rád, že jsme skóre otočili a postoupili do vysněného finále,“ líčil zkušený forvard.

Zklamání se zračilo ve tvářích brněnských hráčů. „Smůla, vedli jsme 1:0 a nakonec prohráli. Přitom jsme dali Alešem Bestou druhý gól, který nebyl uznán, ale měl platit. To, že nám ho rozhodčí sebral, cítíme jako křivdu. Kluci z lavičky říkali, že to viděli v televizi a ofsajd to nebyl. Ale teď s tím už nic neuděláme,“ pokrčil rameny Tomáš Došek, který odvetu zdramatizoval vedoucí brankou.

Sparťané si zajistili postup po hubeném středečním vítězství nad 1:0  nad druholigovými Bohemians po výkonu, za který se sparťané mohou stydět. „Cíl jsem ale splnili. Postoupili jsme do finále domácího poháru, který obhajujeme. Náš výkon určitě nebyl podle představ, s nimiž jsme šli na hřiště. Začali jsme dobře, ale po patnácti minutách jsme přestali běhat a pustili soupeře do hry. Až v závěru zápasu jsme si vytvořili převahu i šance,“ konstatoval po středečním utkání sparťan Miroslav Matušovič.

Reklama

Související témata: