Hlavní obsah

Sivok: Nezbývá než čekat na zázrak

S nelehkou situací se musí v nadcházejícím týdnu popasovat výběr fotbalové Sparty. V úterý Letenští nejprve svedou tuhý boj na Strahově s Libercem o Pohár ČMFS a se stejným soupeřem se v sobotu utkají v posledním ligovém kole na severu Čech. Zkušený stoper Tomáš Sivok burcuje tým v závěru sezóny, kdy má letenské mužstvo blíže k trofeji z poháru než z ligy. „Já osobně si více cením titul než pohár,“ řekl v pondělí Sivok novinářům.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Sparťan Tomáš Sivok v hlavičkovém souboji s Marcelem Šťastným ze Žižkovem

Článek

Zbývá odehrát dva zápasy, jak situaci vnímáte?

Náš úkol do konce sezóny je vyhrát finále Poháru ČMFS a poslední kolo v Liberci.

Zatímco v úterý máte možnost vyhrát trofej pro vítěze národního poháru, titul pro mistra ligy vám po posledním kole trochu uniká.

Za cíl jsme měli vyhrát obě trofeje. My se teď budeme snažit vyhrát úterní duel a potom budeme čekat na zázrak, který by mohl nastat v sobotu.

Má pro vás jedna trofej větší váhu než druhá?

Obě dvě trofeje jsou jak pro klub, tak pro mě cenné. Samozřejmě byl titul ceněný výš, ale pohár je soutěž, ze které se chodí přímo do Poháru UEFA. Já osobně si více cením titul než pohár.

S Libercem se střetnete dvakrát v krátkou chvíli po sobě.

Je to zvláštní, že během pěti dnů odehrajeme s Libercem dvě důležitá utkání. Musíme si poradit v obou soutěžích, pro nás je teď prvořadý pohár, který chceme jednoznačně vyhrát.

Jak tedy na vašeho soupeře?

Musíme vstřelit minimálně o gól více než Liberec. Plně ho respektujeme. Na jaře se zvedl, dává góly, dobře brání. Jsme si vědomi, že nás čeká těžké utkání.

Co říkáte spekulacím, že byste měli pustit pohár Liberci, soustředit se na výhru v sobotu a čekat na zaváhání Slavie?

Já to slyším poprvé. Upřímně jsem se nad tím ani nezamyslel. Pro mě to je absolutní nesmysl. Raději se porvu o obě trofeje, než abych skončil druhý v poháru a čekal na zázrak v lize.

Reklama

Související témata: