Hlavní obsah

Důsledky pohárové blamáže ligistů: Griga skončil, Příbram chystá čistku

PRAHA

Selhání je slabé slovo. Hned tři prvoligové týmy skončily svou pouť domácím pohárem hned ve druhém kole. Samozřejmě že to bude mít následky. Ve Viktorii Žižkov odvolali trenéras Grigu, v Příbrami může dojít k odchodu až čtyř hráčů, v Mladé Boleslavi vyčkávají na návrat trenéra Hapala z reprezentačního srazu a pak rozhodnou.

Článek

Nad síly Mladé Boleslavi byl celek Hlavic, který již po prvním poločase vedl 2:0. Po přestávce se svěřencům Pavla Hapala podařilo vyrovnat, ale penaltový rozstřel poslal dál Hlavice. Středočeši tak zopakovali tři roky starý propadák, kdy rovněž ve druhém kole poháru nestačili na třetiligový Náchod.

Zklamaný z výsledku středečního utkání byl generální ředitel Mladé Boleslavi Jaromír Šeterle. „Vyřazení mrzí, protože pro klub je to ostuda. Proč k tomu došlo, budeme řešit až s odstupem času jak s trenérem, tak s hráči,“ řekl pro Sport.cz Šeterle, který nechtěl mluvit o případných postizích pro hráče. „Počkáme na návrat trenéra Hapala z reprezentačního srazu,“ pravil resolutně.

Příbram chystá čistku

Penalty nezvládli ani fotbalisté Příbrami, kteří vypadli se Spartakem Sezimovo Ústí. Výsledek nepřekvapil pouze fanoušky, ale také hráče. „Jeli jsme vyhrát, i když jsme věděli jsme, že soupeř nebude jednoduchý. Nevěřil bych, že vypadneme,“ kroutil hlavou příbramský Tomáš Pilík, který dal obě branky svého týmu. Největší problém byl podle Pilíka při bránění standardních situací. „Nemůžeme si dovolit dostat od třetiligového týmu dvě branky po standardkách,“ rozčiloval se střelec.

V klubu po vyřazení panuje ponurá atmosféra. „Nejsme vůbec spokojeni. Všichni si uvědomujeme, že přes domácí pohár vede nejjednodušší cesta do Evropy. Navíc měl být zápas proti Ústí ověřením schopností týmu,“ prozradil v telefonickém rozhovoru tiskový mluvčí Příbrami Zdeněk Brož a dodal, že nad dalším působením čtveřice hráčů v klubu visí otazník. „Utkání proti Sezimlovu Ústí bylo pro mnohé z nich možná poslední příležitostí,“ doplnil Brož.

Vyřazení srazilo hlavu Grigovi

Viktoria Žižkov podlehla na pražském Vyšehradě tamnímu třetiligovému Slavoji 1:2. Vyřazení z poháru a špatný start do sezóny stál místo trenéra Grigu, kterého vedení ve čtvrtek ráno odvolalo. „Pokud je klub tam, kde po pěti ligových kolech figuruje a navíc ještě vypadně z poháru, je samozřejmé, že podobné řešení muselo přijít,“ řekl Sport.cz sportovní ředitel Viktorie Pavel Kuka.

"Bylo to pro mě svým způsobem překvapení a to i když se o odvolání v médiích spekulovalo. Zpráva přišla bez varování. Tým není v tak špatném stavu, aby se celá situace musela podobně řešit," posteskl si Griga.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články