Hlavní obsah

Slavia si zastřílela v Rakovníku, nezaváhal ani Liberec

Čtvrteční program 2. kola Poháru Českomoravského fotbalového svazu překvapení nepřinesl. Oproti středě, kdy vypadly tři prvoligové celky, favorité neměli s divizními soupeři potíže. Slavia v Rakovníku nastřílela domácím sedm gólů, finalista posledního ročníku Liberec si díky zlepšenému závěru veze po výhře 3:0 postup z Pěnčína-Turnova.

Článek

Fotbalisté pražské Slavie snadno prošli do 3. kola Poháru ČMFS, když v divizním Rakovníku vyhráli jasně 7:0. Dvěma brankami k tomu přispěli záložník Marek Jarolím a útočník Goče Toleski, jednou se prosadila i italská posila Litteri. Úřadující ligový mistr si tak v příštím kole zahraje s dalším divizním celkem Voticemi.

Trenér Jarolím nemohl pro utkání počítat hned se šesticí reprezentantů Belaidem, Suchým, Jablonským, Šventem, Divišem a Gebre Selassiem. Absence opor však nebyla znát a Slavia svého soupeře od začátku přehrávala.

Po čtvrthodině hry se po centru Necida prosadil Toleski, který odstartoval střelecké dostihy. Během dalších 15 minut totiž domácí brankář lovil míč ze sítě hned třikrát. Dvěma povedenými střelami se o to postaral Jarolím, další branku přidal po sólu přes půlku hřiště Šiklič.

Po změně stran pak z penalty zvýšil Toleski a svou první branku ve slávistickém dresu zaznamenal italský útočník Litteri, který do druhé půle nahradil Necida. Na 7:0 v úplném závěru upravil z přímého kopu Volešák. Celý druhý poločas si za Slavii zahrál i uzdravený Vladimír Šmicer, který hrál naposledy v květnu.

Liberci pomohl vlastní gól

Fotbalisté Liberce se v 2. kole Poháru ČMFS dlouho trápili na hřišti divizního Penčína-Turnova, nakonec však po bezbrankovém poločase vybojovali postup výhrou 3:0. Dvěma góly se o to ve čtvrtek postaral střídající útočník Smetana. Liberec tak udržel šanci obhajovat finálovou účast z minulého ročníku a ve třetím kole změří síly s druholigovou Opavou.

Liberec měl po celé utkání jasnou převahu, ale šance nedokázal dlouho využít. Na smůlu mohl nadávat především Nezmar, který nejprve trefil břevno a hned nato mu z branky gólovou střelu vykopl obránce. Trápení trvalo až do 65. minuty, kdy hosty přece jen vysvobodil po rohu Nezmar.

Hned poté nevýrazného Blažka nahradil liberecký žolík Smetana a neuběhla ani minuta a po přihrávce Nezmara se zapsal mezi střelce. Osm minut před koncem pak výhru Liberce definitivně potvrdil.

Pohár ČMFS - 2. kolo:
Rakovník - Slavia Praha 0:7 (0:4)
Branky: 20. a 30. Jarolím, 14. a 61 z pen. Toleski, 24. Šiklič, 72. Litteri, 87. Volešák. Rozhodčí: Hrubeš. Diváci: 2145.
Sestava Slavie: Vaniak - Krajčík, Latka, Hubáček, Šiklič (44. Šmicer) - Jarolím, Tavares, Volešák, Černý - Necid (46. Litteri), Toleski (63. Ivana). Trenér: Jarolím.
Pěnčín-Turnov - Liberec 0:3 (0:0)
Branky: 67. a 82. Smetana, 65. Nezmar. Rozhodčí: Bílek.
Sestava Liberce: Zlámal - Dohnálek, Holeňák, Košťál, Janů - Dittrich (64. Dort), Bílek, Frejlach, Papoušek - Nezmar (79. Brožík), Blažek (66. Smetana). Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata: