Hlavní obsah

Pohár ČMFS čeká repríza loňského semifinále Sparta - Bohemians

PRAHA

Hned pět zápasů má ve středu na programu Pohár ČMFS. Největším tahákem je repríza loňského semifinálového duelu mezi pražskými kluby Spartou a střížkovskými Bohemians. Již v úterý si Liberec poradil na půdě prvoligové Olomouce 2:0 a zajistil si účast v poháru i pro jarní část sezóny. Ve čtvrtek osmifinále uzavře souboj Mutěnic s Ostravou.

Článek

Sparťané na své půdě přivítají střížkovské Bohemians. Oba celky si tak zopakují loňské semifinálové duely, po kterých se po dvou výhrách 1:0 z postupu do finále a následného triumfu radovala Sparta. Letenští nejsou v posledních týdnech v ideálním rozpoložení. V lize se radovali z výhry v uplynulém kole proti Příbrami, ale na plný bodový zisk museli čekat dlouhých šest týdnů.

Plzeň pod vedením nového kouče Pavla Vrby v ligové soutěži výrazně ožila a zlepšenou hru by ráda předvedla i proti třetiligovým Hlavicím, které mají už skalp prvoligové Mladé Boleslavi. Kouč Vrba proto nehodlá ponechat nic náhodě. „Pohár je pro nás prioritou. V lize se nám nedaří tak, jak bychom si představovali,“ nechal se slyšet Vrba a pokračoval: „Nedopustíme takové překvapení jako Mladá Boleslav, ale musíme si na Hlavice dát pozor.“

Teplice se představí v Hradci

Další zástupce nejvyšší soutěže Teplice se představí na půdě druholigového Hradce Králové. Tepličtí v neděli prolomili jablonecké prokletí a severočeský klub porazili na jeho půdě po dlouhých deseti letech. „Našim cílem je postup v Poháru ČMFS. Výhra v Jablonci má velký význam pro naše sebevědomí,“ nechal se slyšet kouč  Severočechů Jiří Plíšek.

Opačně se k poháru staví na Kladně a kouč Martin Hřídel se netají tím, že je pro něj jasnou prioritou Gambrinus liga. I proto nechá nejspíše odpočívat více než polovinu hráčů základní sestavy a na trávník tak v nejsilnějším složení vyběhne pouze obranná čtveřice.

Zlín se chce v Jablonci chytit

Jablonec nastoupí proti Zlínu po dvou ligových porážkách od Liberce a Teplic. „Čeká nás sice důležitější ligový zápas na Bohemce, ale rozhodně uděláme vše pro pohárový postup. Chceme se v Jablonci chytit, případný postup by vrátil do naší kabiny tolik důležitou psychickou pohodu,“ doufá zlínský útočník Libor Žůrek, jenž se nebude muset obávat jabloneckého stopera Jiřího Homoly, který si bude odpykávat trest za vyloučení proti Teplicím.

Poslední osmifinálové utkání svedou ve čtvrtek Mutěnice a Baník Ostrava. Již minulý týden si postup zajistila Slavia, která vyhrála v Sezimově Ústí a také Liberec, který si v úterý poradil na půdě Olomouce.

4. kola Poháru ČMFS:
Středa 29. října:
14:30 SK Hlavice - Viktoria Plzeň, 17:00 Hradec Králové - FK Teplice, FK Baumit Jablonec - Tescoma Zlín, 1. FC Slovácko - SK Kladno, Sparta Praha - Bohemians Praha.
Čtvrtek 30. října:
14:30 Mutěnice - Baník Ostrava.
Odehráno:
Sezimovo Ústí - Slavia Praha 0:4 (0:1), Sigma Olomouc - Slovan Liberec 0:2 (0:0).

Reklama