Hlavní obsah

Sparta chce za obhajobou Poháru ČMFS přes Plzeň

PRAHA

Sparta musí v Poháru ČMFS za obhajobou trofeje přejít ve čtvrtfinále přes Plzeň, tak rozhodl páteční los na Strahově. Jednotlivé dvojice tahal z osudí Antonín Panenka. Stejně jako loni se od čtvrtfinále hraje domácí pohár systémem doma-venku.

Článek

„Sparta je velmi těžký soupeř, los k nám byl krutý,“ přiznal plzeňský boss Adolf Šádek. „Nechtěli jsme derby nebo cestovat někam daleko. Plzeň bude těžká, ale je přijatelná,“ zdůraznil člen vedení Sparty Dušan Svoboda. Lídra ligy Slavii čeká zachraňující se Zlín. „Jestli to pro nás byl dobrý los, to ukáže až jaro. Pohár má vždycky svoje specifika,“ konstatoval generální ředitel Slavie Petr Doležal. „Máme divácky přitažlivého soupeře. I když hrajeme o záchranu, chceme dál i v poháru,“ uvedl zlínský zástupce Ladislav Valášek.

Jediný druholigový účastník ze Slovácka je spokojený... „Hrajeme pro diváky a Baník je dostatečně atraktivní, určitě se nevzdáváme předem,“ konstatovala šéfka klubového představenstva Marcela Mrázková. „Jsem rád, že jsme se v této fázi vyhnuli pražským S. Slovácko je hratelný soupeř,“ říkal spokojeně ostravský šéf dozorčí rady Vojtěch Flégl.

Oba severočeští zástupci si to rozdají mezi sebou. „Při současné vyrovnanosti je jedno s kým hrajete. Pikantní je, že se těsně před tím utkáme v lize,“ usmíval se teplický ředitel František Hrdlička. „Podle filozofie našeho trenéra Škorpila pokud chcete něco vyhrát, musíte porazit kdykoliv kohokoliv. A my vyhrát chceme,“ dodal jeho liberecký protějšek Libor Kleibl.

Los čtvrtfinále fotbalového Poháru ČMFS (8. a 22. dubna):
Tescoma Zlín - Slavia Praha, FK Teplice - Slovan Liberec, 1. FC Slovácko - Baník Ostrava, Sparta Praha - Viktoria Plzeň.

Reklama

Související témata: