Hlavní obsah

Podpásovka! Hamižní fanoušci vydělávají na šlechetném gestu Sparty

Aktualizováno

Vítejte zpátky, nejvěrnější fanoušci! Fotbalová Sparta využila první možnosti otevřít alespoň část hlediště letenského stadionu pro diváky. Za symbolických 5 korun nabídla vstupenky na středeční pohárový duel s Plzní fanouškům, kteří nechyběli ani na jednom domácím zápase Sparty před koronavirovou přestávkou. Jaké však bylo překvapení klubu, když se lístky začaly obratem prodávat na internetové burze za částky se dvěma i třemi nulami.

Foto: repro Twitter @lukas_pecene

Inzerát vypočítavého fanouška...

Článek

Vstupenky na Plzeň jsou pro nejvěrnější fanoušky de facto zadarmo. Symbolických 5 korun představuje manipulační poplatek prodejní sítě.

Šlechetné gesto Sparty si ovšem vypočítaví příznivci vyložili po svém. A na internetovém bazaru se záhy objevily dvě unikátní vstupenky za tisíc korun, tj. čistý zisk 990 korun. Jiný "fanda" pak dokonce nabízel pět vstupenek po tisícikoruně za kus. Klub na černotu upozornil na sociální síti, těžko však může podobným spekulacím zabránit.

Foto: repro Bazos.cz

Inzerát na vstupenky na semifinále MOL Cupu Sparta - Plzeň. Nakoupili za pět korun, prodávají za tisíc...

„Na způsob prodeje pro omezený počet diváků jsme se připravovali během celé pauzy. Model s odměněním nejvěrnějších fanoušků nám přišel jako nejspravedlivější varianta ze všech, které byly na stole," vysvětluje Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Na Letné přitom zpočátku měli radost z pozitivní reakce příznivců. „Přestože nám naši fanoušci umějí dát nespokojenost s některými kroky najevo, tentokrát jsme se setkali s kladnou odezvou. Předpokládáme, že kdo lístek získá, chce zápas po dlouhé pauze opravdu vidět. Vstupenky samozřejmě nejsou určeny k dalšímu přeprodeji. Uvidíme, co dál," poukazuje Kasík. Postup vůči spekulantům, jejichž identitu zná, klub zváží na odpolední poradě.

"Já jsem lístky už koupil za pět set korun kus," brání se jeden z prodávajících, který se redakci Sport.cz sám ozval. "Na zápas sám půjdu, ale nechtěl jsem, aby další vstupenky propadly a nabídl je za stejnou cenu, za kterou jsem nakoupil," tvrdí.

Od soboty permanentkáři bez rozdílu

Jak vlastně prodej probíhal? Fanoušci, kteří nechyběli ani na jednom domácím zápase před koronavirovou přestávkou, si mohli vstupenku pořídit v úterý od 12:00 do 14:00. Následně se prodej z technických důvodů na hodinu přerušil a od 15:00 se znovu otevřel už pro všechny majitele placených permanentních vstupenek bez výjimky. Každý permanentkář si mohl pořídit jeden lístek.

Systém s upřednostněním fanoušků, kteří nechyběli na žádném domácím zápase, platil pouze na semifinálový duel s Plzní. Vstupenky na domácí zápasy ligové nadstavby počínaje sobotním duelem s Libercem půjdou do prodeje mezi sparťanské permanentkáře kompletně bez rozdílu.

Kluby mají každopádně po čase zase příjemné starosti. Koho do hlediště pozvat, koho ne? Aktuálně platný počet účastníků ve výši 500 osob již od pondělí nově platí pro každý stavebně oddělený sektor zvlášť. Za určitých okolností se proto ligového či pohárového zápasu může zúčastnit až 2500 osob.

Reklama

Související témata: