Hlavní obsah

Slovácko ve čtvrtfinále poháru zdolalo Ostravu, Slavia remizovala se Zlínem

PRAHA

Dva středeční čtvrtfinálové zápasy otevřely jarní boje o Pohár ČMFS. V prvním utkání překvapivě zvítězilo druholigové Slovácko nad Ostravou, která se v poslední době trápí. Druhý zápas mezi Zlínem a Slavií skončil remízou. Odvetné zápasy sehrají týmy za čtrnáct dní.

Článek

Ostrava zavítala na hřiště druholigového Slovácka, kde si chtěla spravit chuť po sobotním debaklu s Plzní. Navíc šéf ostravského klubu Petera pohrozil přeřazením některých hráčů do béčka... V prvním poločase ale bylo Slovácko vyrovnaným soupeřem. Ve třinácté minutě mohli domácí vstřelit první gól. Po přihrávce Clebera prošel Fujerik s míčem až do šestnáctky a jen těsně minul ostravskou branku.

Poté se více prosazovali hosté. Na Mičolu směřoval jeden centr za druhým, ale domácí obránci mu nedali prostor zakončit. Ve 36. minutě přišla šance Baníku. Lukeš vystihl rozehrávku Slovácka a uvolnil Zehera. Jeho tvrdá rána ale skončila jen v gólmanově náruči.

Penalta z 93. minuty rozhodla

Na začátku druhé půle měli obrovskou příležitost změnit skóre domácí. Po chybě Marka se míč dostal ke Görnerovi, ten ale střílel těsně vedle. V 52. minutě Cleber poslal míč podél brankové čáry, nikdo ze spoluhráčů jej ale do ostravské branky nedorazil. O osm minut později se domácí útočník Chmelíček dostal před ostravské stopery a jeho rána jen těsně minula cíl. V 65. minutě zahrozil Baník. Lukešova rána skončila mimo.

Ani o dvě minuty později Zeherova střela neskončila za zády Filipka. Slovácký gólman se vytáhl i v 85. minutě, kdy na něj střelu poslal Otepka. Filipko ale vyrazil. Rozhodčí nastavil dvě minuty a v 92. minutě fauloval ostravský gólman Holuba. A Slovácko kopalo penaltu. Tu Chmelíček bez problému proměnil.

Slavia remizovala ve Zlíně

Poslední celek prvoligové tabulky přivítal na domácí půdě první Slavii. Zlínští už prakticky ztratili šanci na záchranu v nejvyšší soutěži. A tak se chtěli pokusit o zázrak alespoň v pohárovém utkání. Hned v osmé minutě zlínský Trubila vystřelil z hranice pokutového území a míč jen těsně minul levý horní roh branky Slavie. Poté ale pomalu začínala přebírat iniciativu Slavia. Ve dvacáté minutě si Janda naběhl mezi dva obránce a jeho ránu zlínský gólman Kořínek pohotově vyrazil. O dvě minuty později opět hosté zahrozili. Belaid přihrávkou za obranu uvolnil Šventa, Kořínek ale včas vyběhl a míč zablokoval.

Ve 33. minutě na trávníku opět úřadovala Slavia. Dřížďal utekl po pravé straně a přihrál Fořtovi, ten ale z voleje pálil mimo branku. Zlín měl šanci v závěru první půle. Po centru se dostal k hlavičce v pokutovém území domácí Dostálek. Míč ale v bráně neskončil. Hned v úvodu druhého poločasu se do šestnáctky domácích přiřítil Belaid a zcela volný uprostřed pokutového území přestřelil zlínskou svatyni. V 53. minutě poslali zlínští míč do sítě hostů. Gól ale neplatil, Musil totiž centroval zakončujícímu Dostálkovi ve chvíli, kdy už byl za brankovou čárou.

V 58. minutě měla naopak příležitost Slavia. Belaidova střela z otočky jen těsně minula levou tyč. O čtyři minuty později měla Slavia stoprocentní šanci. Švento ale zblízka minul zlínskou bránu. A v přestřelování zlínské svatyně pokračovali slávisté i nadále, když v 72. minutě Belaid opět střílel nad. V 85. minutě vystřelil z pětadvacet metrů dělovku Rýdel, slávistický gólman Romanovs ale senzačně vyrazil. Gól tak nepadl. <table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr class="invert"><td><strong>První čtvrtfinálové utkání Poháru ČMFS</strong>: </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>1. FC Slovácko - Baník Ostrava 1:0 (0:0)</strong> </td></tr><tr><td><strong>Branka</strong>: 90.+3 Chmelíček z pen. Rozhodčí: Paták - Zlámal, Lhoták. ŽK: Kubáň, Chmelíček, Kordula, Cleber - Rajtoral, Buček. Diváci: 4976. </td></tr><tr><td><strong>Slovácko</strong>: Filipko - Randa, Šimáček, Formánek, Jurkič (25. Perůtka) - Kubáň, Kordula, Görner (70. Holub), Cleber - Chmelíček, Fujerik (79. Kazár). Trenér: Mazura. </td></tr><tr><td><strong>Ostrava</strong>: Buček - Vácha, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Rajtoral (81. Otepka), Marek, Lička, Mičola - Lukeš, Zeher (86. Střihavka). Trenér: Večeřa. </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Tescoma Zlín - Slavia Praha 0:0</strong> </td></tr><tr><td><strong>Rozhodčí</strong>: Jílek - Čecháček, Lakomý. ŽK: Musil, Žůrek, Malcharek (všichni Zlín). Diváci: 2403. </td></tr><tr><td><strong>Zlín</strong>: Kořínek - Malcharek, Kroča, Zbožínek, Čelůstka (78. Kroupa) - Musil (70. Lukaštík), Rýdel, Dostálek (62. Bača), Šmahaj, Trubila - Žůrek. Trenér: Minář. </td></tr><tr><td><strong>Slavia</strong>: Romanovs - Dřížďal, Hošek, Hubáček, Šiklič - Grajciar, Suchý, Belaid (79. Pekhart), Janda (46. Černý), Švento (65. Trapp) - Fořt. Trenér: K. Jarolím.</td></tr></tbody></table>

Reklama