Hlavní obsah

Slovácko jde v Poháru ČMFS dál přes Ostravu, Sparta si pohrála s Plzní

PRAHA

Ani výměna trenéra nepomohla fotbalistům ostravského Baníku, kteří poprvé vedeni Vernerem Ličkou nezvládli ve středu odvetné utkání čtvrtfinále Poháru ČMFS proti druholigovému Slovácku a po remíze 1:1 vypadli. Jasnou výhrou 3:0 v Plzni si postup mezi čtyři nejlepší týmy soutěž vybojovala Sparta. Slavily i Teplice po výhře 2:0 v Liberci. Tajenku posledního semifinalisty rozluští čtvrteční souboj Slavia - Zlín.

Článek

O jediný gól v prvních zápasech čtvrtfinále se postaralo druholigové Slovácko. Dva týdny po utkání v Uherském Hradišti už je v Baníku všechno jinak. Po blamáži s Bohemians skončil trenér Karel Večeřa i jeho asistenti. Mužstvo ve zbytku sezóny povede generální manažer Verner Lička, poprvé právě v poháru.

Ostravskému Baníku se jednogólové manko podařilo smazat ve 25. minutě, kdy Randa před vlastní brankou zazmatkoval, čehož střelou pod břevno využil Tomáš Mičola. Přišla ovšem 65. minuta a s ní gól Slovácka. Po Čtvrtníčkově zakončení si míč do vlastní sítě srazil Bolf. Baník v tu chvíli k postupu potřeboval vstřelit hned dvě branky. Nevsítil však ani jednu, čímž se do semifinále probojoval druholigový celek ze Slovácka.

Sparta přejela Plzeň

Plzeň se v posledních třinácti dnech utkala se Spartou hned třikrát. Viktoriáni byli v obou předchozích zápasech na Letné fotbalovější, výhry se však nedočkali. Zatímco v poháru uhráli přijatelnou remízu 0:0, v sobotu v lize prohráli 0:2. „Jsme na ně moc hodní. Do třetice už musíme Spartu vytrestat,“ vyhrožoval nedávným spoluhráčům plzeňský kapitán Pavel Horváth, který právě ve středu slaví své čtyřiatřicáté narozeniny.

Jak ukázal zápas ve Štruncových sadech, domácí svého soka nepotrápili ani napotřetí. Ba naopak, ve 22. minutě jen přihlíželi rychlé kombinaci Letenských, na jejímž konci se střelou k tyči nemýlil Kulič a poslal hosty do vedení. Když na 2:0 v 55. minutě zvyšoval Kladrubský, bylo o postupujícím už téměř rozhodnuto. Sparta ve zbylém čase z velkého množství příležitostí už využila jen tu, kterou si sám vypracoval v 60. minutě Vacek.

Liberečtí si budou ještě dlouho vyčítat, že v úvodu utkání proti Teplicím zazdili dvě tutovky. Z gólu se neradoval jak Smetana, který napálil břevno, tak Vulin, jehož pokus hlavou mířil mimo tři tyče. U Nisy zaúřadovali tedy hosté. V 55. minutě využil zaváhání defenzívy Slovanu Vachoušek a střelou k tyči poslal hosty do vedení. Definitivní podobu výsledku dal v 71. minutě Klein, jehož hlavička mířila do protipohybu gólmana Hauzra.

Program čtvrtfinále uzavře ve čtvrtek odvetný duel Slavia - Zlín.

Program čtvrtfinále - odvety:
Středa 22. dubna:
Ostrava - Slovácko 1:1  (první zápas 0:1, postupuje Slovácko)
Branka: 25. Mičola - 65. Bolf vlastní.
Plzeň - Sparta 0:3  (první zápas 0:0, postupuje Sparta)
Branka: 22. Kulič, 55. Kladrubský z pen., 60. Vacek.
Liberec - Teplice 0:2  (první zápas 0:0, postupují Teplice)
Branka: 55. Vachoušek, 71. Klein.
Čtvrtek 23. dubna:
18:00 Slavia - Zlín (0:0)

Reklama

Související témata: