Hlavní obsah

Plzeň dostala v odvetě od Sparty tvrdou lekci

PLZEŇ

Ani na třetí pokus Plzeň v konfrontaci se Spartou neuspěla a s domácím pohárem se ve čtvrtfinále loučí. Nic platná jí nebyla slibná bezgólová remíza z prvního duelu, k vítězství a postupu přes Pražany ji nepomohl ani sympatický výkon před čtyřmi dny na Letné, kde si v boji o ligové body nezasloužila prohrát. Doma dostala od Sparty tvrdou lekci, která pokazila kapitánovi Horváthovi oslavy středečních čtyřiatřicátých narozenin.

Článek

Problém spočíval hlavně v tom, že v porovnání se sobotním ligovým duelem na Letné byla Plzeň v pohárové odvetě k nepoznání. Váhavá, laxní, pomalá, na krok skoupá, ale navíc i nepřesná a všude druhá, takže žádný div, že Sparta se rychle rozkoukala a měla zápas pod kontrolou. A když dal po dvaadvaceti minutách Kulič vedoucí gól, hráli Pražané už naprosto uvolněně a domácím nedovolili ani doufat. Jedinou výjimkou byla Limberského trefa do břevna ve 37. minutě, jenže to bylo také všechno, nač se Plzeň do přestávky zmohla.

Po půli to nebylo jiné, neboť letargie Západočechů pokračovala. Limberský ji nešikovným zákrokem na Holendu, po níž Kladrubský zvýšil vedení Sparty z penalty na 2:0, ještě umocnil a přemotivovaná Plzeň šla do kolen úplně. Vacek ji za pět minut parádní střelou z patnácti metrů dorazil, takže domácímu kapitánovi Horváthovi oslava středečních čtyřiatřicátých narozenin pořádně zhořkla.Takhle si tři zápasy se svým bývalým klubem - a pohárovou konfrontaci zejména - rozhodně nepředstavoval.

Odveta Poháru ČMFS, čtvrtfinále
Plzeň-Sparta 0:3 (první zápas 0:0, postupuje Sparta)
Branky: 22. Kulič, 55. Kladrubský z penalty, 60. Vacek. Rozhodčí: Jílek. ŽK: Limberský, Horváth - Řepka. Diváci: 4380. Poločas: 0:1.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Hájovský, Rada, Lecjaks - Petržela, Kolář, Horváth, Limberský (59. Jiráček) - Krbeček (46. Tatanašvili), Varadi (80. Mlika). Trenér Pavel Vrba.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Vacek (66. Žofčák), Kucka, Kladrubský, Matušovič (84. Piroska) - Kulič (80. Kadlec), Holenda. Trenér Jozef Chovanec.

Reklama

Související témata: