Hlavní obsah

Baník krizi nepřerušil ani v poháru a vypadl se Slováckem

OSTRAVA

Fotbalisté Ostravy po sérii ligových nezdarů skončili i v Poháru ČMFS. Baník dnes v odvetě čtvrtfinále na Bazalech jen remizoval 1:1 s druholigovým Slováckem, které tak po domácím vítězství 1:0 postupuje dále. Domácím z krize nepomohla ani výměna trenérů. Tým provizorního kouče Vernera Ličky, který v úterý nahradil Karla Večeřu, sice vedl 1:0, ale vlastní gól Reného Bolfa z 66. minuty posunul do semifinále dvanáctý celek druhé ligy.

Článek

Minimálně na začátku zápasu Baník pod novým trenérským vedením pookřál. Lička udělal ve srovnání s posledním ligovým utkáním na Bohemians v sestavě pět změn včetně vynucené náhrady za distancovaného Marka a Ostravě to alespoň v úvodu šlo k duhu. Presinkem si získala převahu a nezbytné gólové minimum jí už ve čtvrté minutě mohli po skrumáži v pokutovém území zajistit Lička s Rajtoralem, ale hradba těl před Filipkem jejich projektily nepropustila.

Buček se při úvodním tlaku spoluhráčů v ostravské brance spíše nudil, přesto mohl domácím ve 20. minutě zle zavařit. Cleberův centr mu nečekaně vypadl z náruče před volného Chmelíčka, který byl ale asi tak překvapen, že na volně pohozený balon nestihl zareagovat.

Favorita poslal do vedení Mičola

Ličkův asistent Pánik se mezitím vydal s blokem sledovat dění na hřišti z nadhledu tribuny a v 25. minutě si hned mohl poznačit gólovou akci. Rajtoralův centr z pravé strany jeden z hostujících zadáků trestuhodně podskočil a profitoval z toho Mičola, který míč z malého čtverce napálil pod břevno.

Z dozvuků ostravské převahy vzešla ještě Zeherova nebezpečná hlavička, která však těsně minula břevno, a Baník se pozvolna ponořil do své křečovité ligové reality. Slovácko potlačilo územní převahu protivníka a brzy po změně stran zaskočilo favorita i gólem. Ondřejkův volej od pravého kraje pokutového území v tlačenici s Čtvrtníčkem usměrnil jako poslední do vlastní sítě Bolf.

Slovácku stačil k postupu průměrný výkon, Baník se v závěru utopil ve vlastní nemohoucnosti. Po vyrovnávacím gólu sevřela domácí křeč. I když vpředu operovali chvilkami až čtyři útočníci, hosté nemuseli řešit žádnou krizovou situaci a slaví nečekaný postup do semifinále.

Odvetné čtvrtfinálové utkání Poháru ČMFS:
Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)
Branky: 25. Mičola - 66. Čtvrtníček. Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Koval. ŽK: M. Lička, Markovič, Zeher, Metelka - Kordula, Kubáň, Cleber, Němčický. Diváci: 4203. První zápas: 0:1, postupuje Slovácko.
Ostrava: Buček - Zawada (76. Markovič), Neuwirth, Bolf, Tchuř (73. Vácha) - Rajtoral, Metelka, Otepka (64. Lukeš), Mičola - Zeher, M. Lička. Trenér: V. Lička.
Slovácko: Filipko - Randa, Němčický, Formánek, Kubáň - Čtvrtníček (88. Görner), Kordula, Perůtka, Cleber - Ondřejka (90. Holub), Chmelíček (27. Sládek). Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: