Hlavní obsah

Slavia si chce v poháru proti Zlínu zvednout sebevědomí

PRAHA

Fotbalisté Sparty, Slovácka a Teplic už mají semifinále Poháru ČMFS jisté. Ve čtvrtek večer tak budou sledovat, zda čtyřlístek podle očekávání doplní Slavia, nebo zda se Zlín postará v Edenu o senzaci a postoupí on. V duelu vedoucího týmu ligy s posledním je favorit odvety jasný, byť první zápas skončil bez branek.

Článek

Potřetí v krátké době vyrukuje lídr Gambrinus ligy proti poslednímu celku tabulky. Ani jednou to však zatím Slavia neměla se Zlínem jednoduché. Doma v lize díky Pekhartově trefě vyhrála 1:0 a natrápila se až běda. V prvním utkání pohárového čtvrtfinále pak venku neuhrála víc než plichtu 0:0.

I tato bilance se soupeřem, který by měl být pro červenobílé snadnou kořistí, ukazuje na jejich současný problém. „Přestalo se nám bohužel dařit. V posledních pěti zápasech jsme dali tři góly, včetně toho, že teď na Kladně si ho dokonce domácí vstřelili sami. I když jsme tam nějaký tlak měli, tak až na asi dvě situace jsme si žádnou stoprocentní šanci nevytvořili,“ poukazuje obránce František Dřížďal.

Slavia už potřebuje zabrat. V dubnu ještě soutěžní zápas nevyhrála a v pondělí ji v lize čeká Mladá Boleslav. „Jdeme do odvety s tím, že chceme co nejdříve vstřelit nějaké branky. Se Zlínem jsme na jaře hráli dva zápasy a dali jim jen jeden gól. Věřím, že tentokrát se v útoku prosadíme. Máme také šanci chytit se před Boleslaví, vstřelit branky a zvýšit si tak sebevědomí,“ plánuje obránce Marek Suchý.

Ševci však nemají pro slávistickou pohodičku pochopení. „Nechceme se pokusit o překvapení, chceme uspět. To je v Praze náš cíl. Každý zápas se Slavií je pro nás svátkem, navíc výsledek z úvodního střetnutí nám dává reálnou šanci postoupit dál,“ troufá si na klubových stránkách zlínský trenér Ladislav Minář. „Výsledek 0:0 je velmi ošidný pro obě strany. Každý sice favorizuje Slavii, protože hraje doma, ale nám stačí vstřelit jeden gól a oni musí dát minimálně dva. V tom vidím naši výhodu,“ přizvukuje mu útočník Libor Žůrek.

Čtvrteční odveta čtvrtfinále:
18:00 Slavia - Zlín (0:0)
Účast v semifinále již mají jistou Sparta, Slovácko a Teplice.

Reklama

Související témata: