Hlavní obsah

Vachoušek: V semifinále bych si přál Slovácko

Josef PešoutPrávo

Zkušený Štěpán Vachoušek byl ústřední postavou teplických fotbalistů při vítězném duelu na hřišti Slovanu Liberec ve čtvrtfinále Poháru ČMFS. „A v semifinále bych si přál za soupeře Slovácko,“ nechal se slyšet fotbalista severočeského celku.

Článek

Jak pohárové střetnutí pod Ještědem hodnotíte?

Odveta v Liberci byla dost svázaná takticky. Přijeli jsme s cílem, že budeme hrát chytře. V prvním poločase se hrál vyrovnaný zápas, oba celky měly nějaké náznaky šancí. Po přestávce jsme ale jasně vládli a zaslouženě jsme postoupili dál po vítězství 2:0.

Vstřelil jste první branku. Jak byste jí popsal?

Tonda Rosa centroval a Milan Matula to tam přeběhl. Míč mi spadl na prsa a odrazil se na dlouhou nohu. Prostě jsem balón napálil a trefil jsem se podél brankáře Hauzra.

Udělali jste další krok k evropským pohárům?

To bych ještě neřekl. Pořád máme před sebou hodně práce v lize i v domácím poháru. Jsme ve hře na obou frontách a určitě se o to popereme.

Semifinále Poháru ČMFS se losuje v pátek. Koho byste si přál za soupeře?

V semifinále se už dá těžko spekulovat. Ale kdybych si mohl vybírat, pak asi druholigové Slovácko. Co mi ale tepličtí kluci říkali, tak prý klub nemívá moc štěstí na los. V každém zápase musíte hrát na sto procent.

V neděli vás čeká v první lize severočeské derby s Jabloncem. Váš tým trochu sráží marodka...

Mužstvo je tady ale pořád kvalitní. Letos se sešel dobrý kádr, takže si i s pár absencemi musíme poradit. Chceme uspět, ale víme, že Jablonec je nebezpečný. V poslední době sice dvakrát po sobě prohrál, přesto má stále svou úroveň. Jistě nastoupí se snahou bodovat. Ale my nic jiného než tři body nebereme.

Jaký post v sestavě vám nejvíce vyhovuje?

V Liberci jsem hrál v útoku, předtím v lize jsem nastupoval na místě ofenzivního záložníka. Myslím, že jsem dost zkušený na to, abych si zvykl na různé pozice a mužstvu pomohl.

Reklama

Související témata: