Hlavní obsah

Slavia vyřadila Zlín, v semifinále poháru může dojít k derby

Další senzace se nekoná. Po ligové porážce v Kladně si fotbalisté Slavie spravili chuť ve čtvrtfinále Poháru ČMFS a po bezbrankové remíze v prvním utkání porazili ve čtvrteční odvetě Zlín 3:0. Spolu s nimi postupují také Sparta, Teplice a Slovácko. Semifinálové dvojice se budou v pátek losovat na Strahově, může tak dojít i k repríze derby pražských S.

Článek

Základní sestava pro pohárovou odvetu byla také svým způsobem odrazem toho, na koho je kouč Jarolím po ligové porážce v Kladně nejvíc naštvaný... Sedět nechal Hubáčka, M. Jarolíma, Grajciara i Fořta. Vrátili se naopak uzdravení Trapp a Besta, šanci dostali mladíci Pekhart a M. Černý.

Právě nové tváře se v prvním poločase postaraly o dva góly, které vzaly Zlínu veškeré naděje na případnou senzaci. Pekhart rozhodl již vzájemný ligový duel a potvrdil, že proti ševcům se mu daří. Po chybě Kořínka měl ostatně snadnou práci, gólmana přeskočil a již ve 4. minutě otevřel skóre.

Hosté odpověděli Rýdelovou jedovkou, kterou Vaniak vyrazil na roh. Potom však Švento vybídl Černého a hráč povolaný z béčka se trenérovi odvděčil povedenou trefou z voleje. Zlín měl i smůlu, když Bača těsně před přestávkou trefil břevno.

Jarolímovi tak přidělal vrásky jen obránce Dřížďal, který si zranil kotník, do druhé půle nenastoupil a rozšířil už tak početnou marodku sešívaných. Oba soupeři vzali na vědomí, že o postupujícím je jasno a že za pár dnů zase pokračuje liga, takže fotbal podle toho vypadal.

Nudu v Edenu zpestřil jen exslávista Dostálek, který střelou z velké dálky prověřil Vaniaka. A aby těch zraněných nebylo málo, ze hřiště byl na nosítkách rovnou do kabiny odnesen Grajciar. Pohárový duel pak ještě pomohl trápícímu se Bestovi, který zvýšil na 3:0 a dal tak svůj první soutěžní gól za Slavii.

Slavia Praha - Zlín 3:0 (2:0)
Branky: 4. Pekhart, 25. M. Černý, 81. Besta. Rozhodčí: Jech. ŽK: M. Černý. Diváci: 3457. První zápas 0:0, postupuje Slavia.
Slavia: Vaniak - Dřížďal (46. Grajciar, 75. Hubáček), Suchý, Brabec, Šiklič - M. Černý, Belaid (70. Jarolím), Trapp, Švento - Besta, Pekhart. Trenér: Jarolím.
Zlín: Baránek - Malcharek, Čelůstka, Zbožínek, Trubila (36. Novák) - Šmahaj, Bača, Rýdel (35. Musil), Dostálek, Vyskočil - Žůrek. Trenér: Minář.

Reklama

Související témata: