Hlavní obsah

Jarolím: Horší už to být nemůže, propadli jsme na dno

Pořád ještě mají nahráno, ale už také dost nahnáno. Fotbalová Slavia není již druhý měsíc schopná vybřednout z krize. Nejenže se po pěti ligových utkáních bez výhry smrskl její náskok na pět bodů, ve středu musela navrch spolknout domácí pohárovou porážku s druholigovým Slováckem. Takhle si první semifinálový duel s mužstvem, které dříve vedl, trenér Karel Jarolím nepředstavoval.

Článek

Od zápasu se Slováckem jste se chtěli odrazit do ligového finiše. A zase nic...

Horší už to být nemůže. Hodně se trápíme v koncovce. Až na tři góly Zlínu a Mladé Boleslavi se na branky hrozně nadřeme. Nejsem spokojený s výkonem našich útočníků. Tam není kvalita, v šestnáctce jsme málo důrazní a lacino ztrácíme míče.

Takže co dál?

Věřím, že jsme si to vypili až do dna a do nedělního ligového zápasu s Českými Budějovicemi je na čase zabrat. A kompletně změnit myšlení!

Jak se dá za čtyři dny změnit fotbalové myšlení?

Třeba důrazem v obou šestnáctkách. Při inkasovaném gólu jsme dopřáli Slovácku příliš prostoru, víc důrazu nám chybí obecně i v poli. Jenom fotbalovostí těžko někoho přehrajeme.

Co za dané konstelace pohárová porážka pro mužstvo znamená?

Asi jsme propadli až na dno. Krize pěti nevyhraných zápasů v lize a ještě navrch pohár...

Jaká Slavia vyběhne v neděli proti Českým Budějovicím?

Musíme se vzchopit a od první minuty jít nadoraz, abych na každém hráči viděl, že chce vyhrát!

A to jste se Slováckem asi neviděl.

To bych zase netvrdil. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale větší důraz nám určitě chybí.

Ovšem ani do šancí se nedostáváte tak snadno jako dřív.

Těžko říci, možná už nás také soupeři víc brání. A co si budeme povídat, chybí nám Necidovy góly. A také Belaidovy - na podzim se trefil osmkrát, na jaře jen jednou. A nemáme ani Krajčíkovy gólové přihrávky.

Vedení klubu zdražilo na závěr ligy vstupné a fanoušci během pohárového utkání stávkovali. Co tomu říkáte?

K tomu já nemám co dodat. Fanoušky si můžeme udobřit jen tím, že proti Budějovicím potvrdíme naši vedoucí pozici a snad si ji podržíme také po 30. kole.

Reklama

Související témata: