Hlavní obsah

Do Evropy chce z domácího poháru Sparta, touží po ní ale i Teplice

PRAHA

Do pohárové Evropy chtějí oba kluby. Fotbalová Sparta si cíl dala před startem jara, v Teplicích se o něm začalo nahlas mluvit v jeho průběhu. V prvním semifinále Českého poháru, jež se hraje ve čtvrtek od 18 hodin na Letné, mají obě mužstva šanci se k naplnění představ přiblížit.

Článek

Sparta vůbec nepřipouští, že by na podzim pohárovou Evropu neokusila. „Válčíme na dvou frontách a jednu z příležitostí prostě využít musíme. Do Evropy se musíme dostat buď z ligy, nebo z domácího poháru,“ opakuje sparťanský trenér Jozef Chovanec, pod jehož vedením letenský tým na jaře v soutěžních zápasech ještě neprohrál. A to jich odehrál již třináct, takže v lize stáhl manko na vedoucí Slavii na pět bodů a v Českém poháru se prodral do semifinále, kde narazí právě na Teplice.

„Máme náročný program, který navíc komplikuje spousta zraněných hráčů, ale musíme se s ním vyrovnat,“ apeluje na své svěřence letenský kouč,jemuž bude ve čtvrtečním prvním semifinálovém duelu scházet hlavně útočník Wilfried.

Jenže i Teplice cítí šanci, jak se přes Český pohár podívat do Evropy. Zvláště, když druhá semifinálová partie mezi Slavií a Slováckem začala ve středu velkým překvapením.

„Do pohárové Evropy chceme a uděláme pro to všechno. Trenéři, realizační tým a samozřejmě i hráči,“ tvrdil pro Sport.cz šéf Severočechů František Hrdlička. „Musíme na Letné uhrát výsledek, který nám bude dávat naději pro odvetu. Pak můžeme na postup do finále pomýšlet,“ přidával teplický kouč Jiří Plíšek, jenž už může proti Spartě nasadil uzdraveného Mahmutoviče.

Není bez zajímavosti, že oba kluby už Český pohár v minulosti vyhrály. Sparta to od rozdělení republiky dokázala pětkrát, Teplice jednou.

Čtvrteční zápas začíná od 18 hodin, odveta je na programu za týden 13. května v Teplicích.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články