Hlavní obsah

Sparta v bídném pohárovém semifinále Teplice přece jen udolala

PRAHA

Jen bohapustou nudu přineslo první semifinále Českého poháru na pražské Letné, v němž Sparta porazila Kušnírovou trefou Teplice a vykročila tak k finalovým branám. Zatím ale jen vykročila, protože za týden ji čeká odveta na Stínadlech, kde budou na tahu Severočeši. "Prostě typický pohárový zápas, jemuž navíc scházela divácká kulisa," přiznával letenský kouč Jozef Chovanec.

Článek

Trochu tristní, že se o jediné vzrušení úvodní půle musel zase postarat Tomáš Řepka. A navíc tím, že se po jednom ze soubojů skácel před vlastní šestnáctkou a několik minut se svíjel bolestí, než z placu odkulhal. "Musel na vyšetření, které teprve ukáže, o jak vážné zranění se jedná," glosoval nucené Řepkovo střídání sparťanský trenér.

Jeho tým v přeskupené sestavě s Bergrem v základu začal hodně opatrně. Nechtěli jsme inkasovat," vysvětloval Chovanec, proč jeho svěřenci tolik šetřili krokem i třeba jen náznakem přesnější přihrávky. Teplice na tom byly ovšem stejně, takže na Letné se před liduprázdnými tribunami odvíjela bohapustá nuda. Jen zranění Řepky z ní vybočilo a pak snad Vackova střela, kterou Grigar vytáhl na roh. Prostě bída na druhou!

"Prostě typický pohárový zápas. My nechtěli inkasovat, protože pohárová matematika je ošidná, takže šlo spíš o taktický boj. Žádný div, že moc fotbalu k vidění nebylo," glosoval sparťanský trenér duel, v němž fotbal usedavě plakal.

Po půli alespoň trochu vzrušení

Druhý poločas nebyl o moc lepší, i když alespoň krapet vzrušení nabídl. To proto, že po necelé čtvrthodině nahradil ve sparťanské sestavě neviditelného Kuliče Wilfried, jenž přinesl na trávník trochu pohybu, tah na bránu i několik pokusů o střelbu. "Prostě jsme trochu zariskovali a hráli na dva útočníky," poznamenal Chovanec.

Severočeši se pokusili rovněž o několik protiútoků "stínovaných" většinou Mahmutovičem, ale aby vážněji ohrozili sparťanskou bránu, o tom si také dlouho mohli nechat jen zdát. Až v 73. min. orazítkoval Mareš tyč a tři minuty po něm Vachouškovu ránu vyrážel Blažek. Nakonec je promarné příležitosti musely mrzet, protože osm minut před koncem Kušnír utrápený pohárový duel naplněný fotbalovou bídou rozhodl a Sparta tak pojede za týden k teplické odvetě alespoň s minimálním náskokem.

Plíšek zklamání netajil

"Jsem z toho zklamaný, protože jsme inkasovali naprosto zbytečný gól, jemuž předcházel aut a malý důraz mých hráčů. Přitom šlo o utkání s remízovou koncovkou, v němž jsme splnili taktické záměry, s nimiž jsme přijeli. A navíc jsme měli blízko ke vstřelení branky," bědoval teplický kouč Jiří Plíšek.

"Jsme ale v poločase! Na odvetu se musíme připravit tak, abychom se ještě se Spartou o postup poprali," dodával odhodlaně.

Sparta - Teplice  1:0 (0:0) první semifinále Českého poháru
Branku: 82. Kušnír. Rozhodčí: Makovička. Diváci: 1308.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka (38. Huber), Pamič - Vacek, Kladrubský, Berger, Zeman (76. Kucka) - Holenda, Kulič (57. Wilfried). Trenér Chovanec.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Ljevakovič (86. Smejkal), Merzič (74.Stožický), Matula, Vachoušek - Mareš (86. Hesek), Mahmutovič. Trenér Plíšek.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín