Hlavní obsah

Slovácko může završit senzaci, Teplice musejí porazit Spartu

PRAHA

Husarský kousek mají na dosah fotbalisté Slovácka. Aktuálně dvanáctý celek druhé ligy před týdnem senzačně vyhrál v pražském Edenu nad Slavií a pokud mistr ve středeční odvetě nezvítězí, bude vyřazen. Ve druhém semifinále je blíže postupu Sparta, která v prvním utkání zdolala Teplice 1:0.

Článek

Slovácko, které o víkendu prohrálo s Bohemians 1905, může dosáhnout málo vídaného úspěchu. Při vhodné konstelaci může průměrný druholigový celek hrát příští ročník Evropské ligy, která nahradí pohár UEFA. Pokud by tým z Uherského Hradiště postoupil a hrál finále proti Spartě (která by si z druhého místa zajistila postup do předkola Ligy mistrů), v další sezóně by se na Slovácku mohli těšit na zajímavý mezinárodní zápas.

Slovácko navíc doma na Slavii umí zahrát, naposledy s ní prohrálo před sedmi lety. Od roku 2002 Slavia v Uherském Hradišti dvakrát prohrála a třikrát remizovala. Naposledy v dubnu 2007, po tehdejší bezbrankové remíze ztratili sešívaní body v neúspěšném boji o titul.

Slavia ale o víkendu ukončila neúspěšnou sérii ligovým vítězstvím nad Českými Budějovicemi, Slovácko navíc trenér Karel Jarolím v minulosti vedl. „První zápas se nám nepovedl, ale věřím tomu, že to v odvetě napravíme. Bude se hrát určitě ve výborné atmosféře, jsem také rád, že se nám ztenčila marodka a máme větší výběr při volbě základní sestavy," uvedl v tiskové zprávě trenér Karel Jarolím. Ten nemůže počítat se zraněnými Kaufmanem, Šmicrem a Trappem.

Sparta nechce v Teplicích inkasovat

Se záměrem neinkasovat jede k odvetě do Teplic pražská Sparta. Ta vyhrála díky gólu Ondřeje Kušníra z 82. minuty první duel 1:0. „Pokud se nám podaří skórovat, budeme velmi blízko postupu, to dobře víme. Základem však bude kvalitní obranná fáze. Poctivá hra směrem dozadu byla naší silnou stránkou celé jaro, nyní se k tomu musíme rychle vrátit,“ tvrdí v tiskové zprávě trenér Jozef Chovanec.

Kouč nemůže počítat s Huškem, jistý není start Řepky. Stoper pro zranění stehenního svalu vynechal i víkendové utkání ve Zlíně, na hřišti posledního ligového celku Sparta prohrála 1:2.

Teplice jsou v Gambrinus lize šesté a pokud chtějí pomýšlet na pohárovou Evropu, musejí Spartu v poháru porazit. V lize bude cesta do pohárů složitá... Ambiciózní Severočeši o víkendu porazili Kladno 2:1. V probíhající sezóně ale Teplice nedokázaly ve třech vzájemných duelech vstřelit Spartě gól.

V Teplicích zápas startuje v 18:00, na Slovácku o půl hodiny později.

Reklama