Hlavní obsah

Slovácko chce završit druholigový pohárový zázrak

PRAHA

Brno, Kladno, Ostrava, Slavia. To je výčet prvoligových soupeřů, které fotbalisté druholigového Slovácka vyřadili cestou do finále Poháru ČMFS. Ve středu už jim tedy na Strahově zbývá poslední krok. Porazí-li také Teplice, bude tým z Uherského Hradiště senzačně reprezentovat český fotbal v prvním ročníku Evropské ligy.

Článek

Je to pozoruhodná pohárová jízda. A když už se Slovácko dostalo až na Strahov, chce druholigovou senzaci na úkor prvoligových soupeřů dokonat. „Co vím, tak z Hradiště vyjede do Prahy dvacet osm autobusů a další fanoušci dorazí po vlastní ose, takže dva tisíce příznivců bychom v hledišti mít měli. Máme skvělou diváckou obec, kluky to určitě vybičuje,“ těší se trenér Josef Mazura.

Posledním druholigovým vítězem Českého poháru byla Sparta v roce 1976. Po rozpadu federace se do finále Poháru ČMFS dokázaly dostat ze druhé nejvyšší soutěže Dukla a Ratíškovice, ani jeden z těchto týmů však pohár nezískal. „Třeba se do historie zapíšeme i my. Velkou motivací je samozřejmě start v pohárové Evropě. Fotbal v Hradišti táhne, odvetu se Slavií jsme vyprodali a na čtyři, pět tisíc dalších zájemců se nedostalo,“ poukazuje Mazura.

Slovácko má v kádru řadu zkušených fotbalistů, v první lize působil také kapitán René Formánek. „Finále si chceme užít. Teplice jsou samozřejmě favoritem, ale v minulých kolech jsme přednosti prvoligových soupeřů dokázali eliminovat. Hodně kluků čeká první pohárové finále a uděláme všechno pro dobrý výsledek,“ ujišťuje Formánek.

Ani favorit nezůstává pozadu, z Teplic by mělo dorazit patnáct set fanoušků. „Finále se hraje na jeden zápas a v něm už se moc nehledí na to, kdo je z první a kdo ze druhé ligy. Soupeř má náš respekt, ale budeme hrát tak, abychom uspěli. Tlak si nepřipouštíme, ten je přirozený vždy, když jde o nějakou trofej,“ říká teplický kouč Jiří Plíšek.

Finále Poháru ČMFS Teplice - Slovácko se hraje ve středu od 17:00 v Praze na Strahově, přímý přenos vysílá ČT2.

Reklama

Související témata: