Hlavní obsah

Těžkooděnci museli zachránit předávání poháru, neboť fanoušci se porvali

Zdeněk PavlisSport.cz

Žádné apely a výzvy samozřejmě nepomohly. Finále domácího poháru na pražském Strahově skončilo ostudou. Stovky a stovky fanoušků ze Slovácka i z Teplic totiž zaplavily trávník, aby nejprve hráčům obou celků nadšeně děkovaly a pak se navzájem porvaly. Dokonce těžkooděnci museli nastoupit, aby nastolili pořádek a předávání trofeje mělo alespoň trochu důstojný rámec.

Článek

„Jinak si ale diváci zaslouží obdiv, protože jsme vůbec nečekali, že by do Prahy tolik lidí přijelo. Takhle by mělo pohárové finále vypadat. A ligové duely také,“ zastával se fanoušků ze severu Čech teplický Štěpán Vachoušek.

„Fakt jim patří dík. A obrovský, protože za námi přijeli až z Moravy a celý zápas povzbuzovali,“ přitakával kapitán Slovácka René Formánek.

Plíšek věnoval výhru tátovi...

Ani pokažené dekorování nemohlo samozřejmě zmírnit teplickou euforii z vítězství nad Slováckem, zisku trofeje a vstupu do pohárové Evropy.

„Jsem hrdý na své mužstvo, jak se k finále postavilo a jak ho zvládlo. Chtěli jsme v letošní sezóně něco vyhrát a dokázali jsme to,“ rozplýval se kouč Severočechů Jiří Plíšek a hned přidával, že vítězství věnuje svému tátovi slavícímu pětašedesátiny.

...Vachoušek zase "generálovi"

„To já bych ho věnoval šéfovi našeho klubového představenstva Štěpánu Popovičovi, který toho udělal pro teplický fotbal strašně moc a teď končí. Je obrovská škoda, že podobných lidí nemá český fotbal víc,“ oponoval trenérovi Štěpán Vachoušek a okamžitě vyhlásil tažení za velkými oslavami.

„Jsme silná parta, což jsme dokázali postupem do finále i vítězství v něm. Škoda, že nám nevyšel podzim, protože jinak bychom i v lize figurovali mezi první čtyřkou. Pohárovým vítězstvím jsme si ale všechno vynahradili, takže teď to pořádně oslavíme. Trenér určitě promine,“ vykládal rozjásaný Vachoušek.

„Jsem šťastný. Hodně šťastný, protože prvně v životě jsem něco vyhrál,“ zajíkal se střelec jediného gólu Aidin Mahmutovič, který rozhodl o pohárovém triumfu Teplic.

Mazura o kupování ligy nic neví

Zato v táboře Slovácka vládlo zklamání a smutek. „Finále mělo náboj a přineslo i spoustu šancí, my si bohužel nepohlídali jednu jedinou situaci, která nakonec rozhodla. Pak už se nám nepodařilo zmobilizovat síly a výsledek zvrátit. Teplice ale byly o krůček lepší a zaslouženě vyhrály,“ litoval zmařené finálové šance trenér Josef Mazura.

Dost možná, že už na podzim  bude moci nachystat se svým týmem Teplicím odplatu. A dokonce na ligové scéně, protože v kuloárech se hodně nahlas spekuluje, že by Slovácko mohlo koupit účast v nejvyšší soutěži od Čáslavi, která je krůček od postupu a na ligu nemá. „Tak o tom nic nevím a podobné spekulace rozhodně komentovat nebudu,“ utnul veškeré úvahy na toto téma Mazura.

Reklama

Související témata: