Hlavní obsah

Pohárový zápas mezi Opavou a Baníkem přerušily výtržnosti fanoušků

Anna BortlíčkováČTKPrávo

Při utkání druhého kola Ondrášovka Cupu mezi fotbalisty domácí druholigové Opavy a ostravským Baníkem došlo ve středu navečer k potyčce fanoušků. Rozhodčí musel dokonce přerušit v 55. minutě zápas a fotbalisté utekli do šaten. Deníku Právo to oznámil mluvčí opavských policistů René Černohorský.

Foto: Petr Horník, Právo

Řádící fotbaloví fanoušci (ilustrační foto)

Článek

Opavské derby třetího kola českomoravského fotbalového svazu připomínalo bojiště. Ostravští fanoušci v  55. minutě utkání strhli oplocení za brankou a vyrazili na trávník. Z protější tribuny už k nim mířili rozvášnění opavští příznivci. Proti nim okamžitě zasáhla pořádková služba a policisté, kteří dav uklidnili.

Rozhodčí při vniku fanoušků na trávník odpískal přestávku a zápas přerušil. Fotbalisté zmizeli na 15 minut v šatnách, než mohlo utkání pokračovat. V té době byl stav zápasu 1:0 pro Opavu. Po přerušení se Baník probral. Kouč Koubek na hřiště vyslal Zehera s Varadim, kteří rozhýbali ofenzivu, ale několik nebezpečných situací v pokutovém území vyrovnání nepřineslo. To se podařilo až v 82. minutě Zeherovi, jenž těsně před Novákem přizvedl míč pod břevno.

V penaltách měli pevnější nervy hosté. Proměnili všech pět penalt, zatímco dalšího exostravského fotbalistu Cigánka vychytal Buček.

Opavský sektor hlídala policie, pod tribunou ostravských příznivců střežilo pořádek zhruba třicet členů bezpečnostní služby. Na stadiónu bylo odhadem 5000 diváků, z toho zhruba 2000 tvořili ostravští fanoušci.

Potíže s fotbalovými příznivci měla policie už před utkáním. Fanoušci, kteří na zápas přijeli vlakem, odmítli v Opavě nastoupit do připravených autobusů. Za doprovodu policie šli proto na stadion pěšky. Po potyčce byl na policejní služebnu předveden muž z Opavy.

Liberec rozstřílel Dvůr Králové 

Ve druhém utkání Ondrášovka Cupu zvítězili fotbalisté Liberce na hřišti divizního Dvora Králové vysoko 7:2. Příštím soupeřem Severočechů bude exligový Zlín.

Favorizovaní hosté se ujali vedení už ve 46. vteřině, kdy se trefil Diviš, který pak v 9. minutě zvýšil už na 3:0. Domácí ale nerezignovali a po snížení jim další trefu neuznali rozhodčí. Brzy po změně stran ale Liberec přidal další dva góly, a když se Dvoru Králové podařilo opět skórovat, v závěru jim ještě dvě branky přidal střídající Martan. Tomu ještě v poslední minutě brankář Ulrych zabránil v dovršení hattricku.

"Chtěli jsme mít utkání herně i výsledkově pod kontrolou. V prvních deseti minutách jsme dali tři hezké branky, ale pak jsme toto předsevzetí přestali naplňovat. Ve druhé půli jsme přidali," uvedl liberecký trenér Ladislav Škorpil.

Utkání 2. kola Poháru ČMFS:
Slezský FC Opava - Baník Ostrava 1:1 (0:0), na penalty 3:5
Branky: 47. Přecechtěl - 82. Zeher, rozhodující penalta Tchuř. Rozhodčí: Zelinka. Diváci: 5516.
Sestava Ostravy: Buček - Zawada, Neuwirth, Bolf, Tchuř - Lukeš, Řezník (68. Tomašák), Lička - Mičola, Strnad (61. Varadi), Kraut (46. Zeher). Trenér: Koubek.
Dvůr Králové - Liberec 2:7 (1:3)
Branky: 16. Slezák, 74. Klazar - 1. a 9. Diviš, 85. a 87. Martan, 6. Čorič, 53. Gebre Selassie, 55. Bosančič. Rozhodčí: Franěk - Košec, Šimek. ŽK: Kruliš, Novák, Vít - Bosančič. Diváci: 1410.
Sestava Liberce: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák (60. Polák), Dejmek, Janů - Čorič, Purič, Bosančič, Papoušek - Diviš (80. Dočkal), Kerič (65. Martan). Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata: