Hlavní obsah

Za výtržnosti zaplatil polský chuligán pokutou a vyhoštěním

OSTRAVA

Pokutou ve výši 10 000 korun v pátek potrestal Okresní soud v Opavě osmatřicetiletého polského fanouška, který byl jedním ze zadržených po středečním utkání fotbalového poháru mezi SFC Opava a Baníkem Ostrava. Navíc ho soud na dva roky vyhostil z republiky. Rozsudek je pravomocný, řekl v pátek ČTK předseda okresního soudu Jiří Urban.

Článek

Už ve čtvrtek soud vyměřil třiatřicetiletému muži z Opavy trest 150 hodin veřejně prospěšných prací. Oba případy byly řešeny ve zkráceném řízení.

Podle Urbana polský fanoušek pokutu již zaplatil. Předseda soudu podotkl, že trest má mít rovněž preventivní účinek, aby si i fanoušci z jiných zemí uvědomili, že mohou být v Česku rychle potrestáni.

Z trestných činů výtržnictví a útoku na veřejného činitele byli obviněni ještě další dva muži. Jejich prohřešky však nebudou řešeny ve zkráceném řízení, ale při běžném procesu, řekl v pátek ČTK opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Vzájemné napadení fanoušků

Čtveřici fanoušků policie zadržela při šarvátce mezi příznivci obou celků při opouštění stadiónu. Problémy s fanoušky byly i během utkání. Kvůli chuligánům obou stran, kteří vnikli na hrací plochu, musel být zápas v 55. minutě zhruba na čtvrt hodiny přerušen a hráči odešli do kabin. Příznivci obou klubů se na hřišti vzájemně napadali.

"Celý tento incident je zachycen na videokamerách a dalším monitorovacím zařízení. Tyto materiály kriminalisté vyhodnocují," uvedl už dříve mluvčí. Další obvinění tak zřejmě ještě přibudou.

Zápas, který po penaltovém rozstřelu vyhrál Baník, sledovalo přibližně 5500 diváků, přičemž větší polovinu tvořili příznivci druholigové Opavy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články