Hlavní obsah

Plzeň jasně porazila Duklu a postoupila do čtvrtého kola poháru

Fotbalisté Plzně zvítězili v dnešním utkání třetího kola domácího poháru Ondrášovka cupu na hřišti druholigové Dukly Praha hladce 4:1 a postoupili do další fáze soutěže. O své výhře rozhodli Západočeši už během úvodní půlhodiny, po níž na Julisce vedli 3:0.

Foto: Petr Eret, ČTK

Radost fotbalistů Plzně

Článek

Plzeň i bez tradičního špílmachra Horvátha od začátku plnila roli favorita. Od úvodního výkopu si vypracovala vytrvalou převahu a mezi 22. a 32. minutou nastřílela tři góly. Nejprve Bakoš zužitkoval Kolářovu přihrávku, poté Střihavka navázal na svůj hattrick proti stejnému soupeři v letní přípravě a nakonec Kolář proměnil penaltu.

Západočeši ani po přestávce nepolevili v aktivní hře a několikrát mohli zvýšit skóre. Nejblíže byl střídající Rezek, který v polovině druhého dějství napálil tyč.

Hosty to příliš mrzet nemuselo. Hrstka nejvěrnějších domácích diváků se sice dočkala v 83. minutě díky Hanouskovi gólové radosti, ale závěrečné slovo měla po Rezkově přímém kopu opět Plzeň. Ta se tak vítězně naladila na víkendový ligový duel s dalším pražským týmem Spartou.

 Liberec vyřadil druholigový Zlín až po penaltách

Až po střelbě pokutových kopů si fotbalisté Slovanu Liberec zajistili postup do osmifinále Poháru ČMFS přes druholigový Zlín. V normální hrací době skončilo dnešní utkání třetího kola Ondrášovka Cupu v Otrokovicích nerozhodně 1:1, na penalty vyhráli favorizovaní Severočeši 3:1.

Aktivně hrajícímu Zlínu vyšel dokonale vstup do utkání, když už v 8. minutě skóroval Šmahaj. Liberec po inkasované brance sice přidal na útočné aktivitě, většina akcí ale končila nepřesnými přihrávkami a k bezprostřednímu ohrožení brankáře Skácela se hosté nedostali. Zlín hrál aktivně ve středu pole, spoléhal na rychlé protiútoky, v koncovce ale rovněž postrádal důraz.

Po změně stran oživil libereckou hru střídající Blažek, jenž v 58. minutě po Papouškově kolmém pasu obešel brankáře Skácela a vyrovnal. V závěrečné půlhodině se oba soupeři snažili aktivnější útočnou hrou rozhodnout o postupu, ovšem jak liberecký brankář Hauzr, tak i zlínský Skácel už udrželi čisté konto.

Ve střelbě pokutových kopů byl jistější Liberec. Ve čtvrté sérii zvýšil hostující Dejmek na 3:1 a po nezdaru domácího Pazdery bylo o postupu Slovanu rozhodnuto.

Utkání 3. kola fotbalového Poháru ČMFS:
Dukla Praha - Viktoria Plzeň 1:4 (0:3)
Branky: 83. Hanousek - 22. Bakoš, 26. Střihavka, 32. Kolář z pen., 90. Rezek. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Kovařík. Diváci: 385.
Sestava Plzně: Ticháček - Ševinský, Rada, Navrátil, Jiráček - Petržela (57. Rezek), Kolář, Rýdel, Rajtoral - Bakoš (78. Krbeček), Střihavka (67. Mlika). Trenér: Vrba.
Zlín - Liberec 1:1 (1:0), pen. 1:3
Branky: 8. Šmahaj - 58. Blažek. Penalty proměnili: Zbožínek - Holeňák, Blažek, Dejmek. Neproměnili: Žůrek, Görner, Pazdera - Janů. Rozhodčí: Zelinka - Gallo, Vysloužil. Diváci: 550. Hráno v Otrokovicích.
Sestava Liberce: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Janů - Dočkal, Polák, Čorič (46. Blažek), Papoušek (83. Martan) - Diviš (74. Bosančič), Kerič. Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata: