Hlavní obsah

VIDEO: Tepličtí obhájci se v osmifinále poháru utkají s Hradcem

PRAHA

Fotbalisté Teplic budou v obhajobě triumfu v Poháru ČMFS pokračovat v osmifinálovém souboji s druholigovým Hradcem Králové. Spartu v případě výhry v dohrávce 3. kola čekají České Budějovice, Slavia může jet do Brna. Rozhodlo o tom dnešní losování v sídle ČMFS v Praze na Strahově.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Teplic se střetnou v Ondrášovka Cupu s Hradcem Králové.

Článek

Teplice se s Hradcem Králové utkaly ve stejné fázi soutěže již loni a vyhrály 1:0. O branku současného lídra prvoligové tabulky se tehdy postaral Vlastimil Stožický.

"Teplice jsou těžký soupeř. V současné době vedou ligovou tabulku, tak to o něčem svědčí. I když jsou loňskými vítězi a obhájci poháru, představovali jsme si atraktivnějšího soupeře jako třeba Spartu či Slavii, na které by jistě přišlo hodně lidí. I tak je to ale pro hráče velká příležitost ukázat svoje schopnosti a možnost přímé konfrontace se silným ligovým týmem," prohlásil kouč Hradce Králové Václav Kotal na stránkách klubu.

Zatím je jisté, že dojde na tři přímé souboje prvoligových celků. Téměř přes celou republiku budou muset ke svým vzájemným zápasům cestovat Příbram s Ostravou, Bohemians 1905 pak čeká Slovan Liberec a Kladno změří síly s Plzní. "Z losu rozhodně nadšení nejsme, a to především kvůli náročnému cestování," uvedl k souboji s Ostravou technický ředitel Příbrami Josef Hadraba.

V Plzni mají z Kladna respekt

Příliš nadšení po losu neprojevoval ani trenér Plzně Pavel Vrba. "Kladno je jedna z těch horších variant, na které jsme mohli narazit. Přednedávnem jsme s ním sehráli těžkou partii v lize. Na druhou stranu těžko hledat snadného soupeře mezi posledními šestnácti týmy. Věřím však, že to budeme my, kdo se po dvou zápasech bude radovat z postupu do čtvrtfinále," řekl Vrba na klubovém webu.

Kuriózní situace nastala pro Bohemians 1905 a Liberec. Jejich dva pohárové souboje totiž budou těsně předcházet vzájemnému zápasu v lize, který je na programu čtyři dny po odvetě. "Během tří týdnů se potkáme třikrát, už se budeme znát nazpaměť," řekl kouč Bohemians Pavel Hoftych. "Je to pro nás jinak příznivý los v tom, že nemusíme cestovat na Moravu. Určitě chceme postoupit a dostat se mezi nejlepších osm, i když jsme si všichni vědomi síly Liberce," dodal.

Vedoucí celek MSFL Znojmo svede souboj s Olomoucí a soupeře z nižší soutěže bude mít i Jablonec, který bude bojovat o postup buď s divizními Živanicemi, nebo druholigovými Vítkovicemi, jejichž zápas 3. kola se hraje v úterý 29. září. Osmého října pak jsou na programu zbývající dohrávky Karlovy Vary - Slavia Praha, Karviná - Brno a Náchod-Deštné - Sparta Praha.

V osudí již chyběly jmenovky Bohemians Praha, Mladé Boleslavi a Slovácka, které se do čtvrtého kola Ondrášovka Cupu nedostaly.

Od 4. kola se hraje systémem odvet. Hlavním hracím dnem prvních duelů je středa 7. října. Souboje týmů, které odehrají dohrávky 3. kola až o den později, jsou naplánované na 13. října. Ve stejný den by se už měla hrát odveta mezi Plzní a Kladnem, ostatní odvetné zápasy by pak měly být sehrány 28. října. Další boje v poháru budou následovat až v dubnu příštího roku.

Los osmifinále fotbalového Ondrášovka Cupu (7. a 28. října)
České Budějovice - Náchod-Deštné/Sparta Praha, Znojmo - Olomouc, Příbram - Ostrava, Živanice/Vítkovice - Jablonec, Hradec Králové - Teplice, Bohemians 1905 - Slovan Liberec, Kladno - Plzeň, Karviná/Brno - Karlovy Vary/Slavia Praha
Zbývající zápasy 3. kola
29. září: 16:30 Živanice - Vítkovice
8. října: 16:00 Karlovy Vary - Slavia Praha, Karviná - 1.FC Brno, Náchod-Deštné - Sparta Praha

Reklama