Hlavní obsah

Teplice postoupily do čtvrtfinále Ondrášovka Cupu

TEPLICE

Obhájce domácí pohárové trofeje a lídr prvoligové tabulky FK Teplice postoupil do čtvrtfinále fotbalového Ondrášovka Cupu, když si i v odvetném duelu 4. kola poradil s druholigovým Hradcem Králové 2:1.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Štěpán Vachoušek (vlevo) a Michal Gašparík z Teplic v utkání proti Hradci Králové.

Článek

„Po výhře na východě Čech jsme doma splnili povinnost. Za stavu 2:0 jsme ale přestali hrát. Chyběly nám aktivita, pohyb, vůle a ochota napadat soupeře. Dostali jsme lacinou branku ze standardní situace. S herním projevem nemůžeme být spokojeni,“ konstatoval teplický trenér Jiří Plíšek.

Mrzel ho nevýrazný projev po pauze. „Bohužel hráči polevili a upozorňoval jsem je na to už o přestávce. Měli by bojovat s každým soupeřem a za každého stavu,“ tvrdil Plíšek. Při absenci Grigara, Verbíře, Mahmutoviče, Ljevakoviče, Vidličky dal příležitost dalším hráčům kádru. „Proberu si to s nimi v kabině. Celkový obrázek a pohled na jejich vystoupení mě ale moc netěší. Čekal jsem od nich lepší výkon,“ pravil kouč. A ocenil přístup soupeře. „Hradec se nevzdával a jeho hráči prokázali dobré individuální i technické schopnosti,“ řekl Plíšek na adresu protivníka.

Domácí šli do vedení hned v úvodu po gólu Mareše, který využil vyběhnutí hradeckého brankáře Šimona mimo pokutové území a poslal z úhlu míč do prázdné branky. „Jednoznačně moje chyba,“ kál se hradecký gólman David Šimon. Na Vachouškovo zvýšení ale odpověděl hostující Dvořák gólem hlavou po trestném kopu.

„Rozhodnuto bylo už po prvním utkání. Přesto jsme chtěli Teplicím postup ztížit, ale srazil nás tragický začátek. Ve druhé půli jsme si vypracovali spoustu střel, soupeř si však výsledek pohlídal,“ řekl hradecký trenér Václav Kotal.

Odvetný zápas 4. kola fotbalového Ondrášovka Cupu:
FK Teplice - FC Hradec Králové 2:1 (2:1)
Branky: 4. Mareš, 25. Vachoušek - 35. Dvořák. Rozhodčí: Královec - Zlámal, T. Kovařík. Diváci: 1851. První zápas: 2:1, postoupily Teplice.
Sestava Teplic: Slavík - Merzič, Lukáš, Smejkal, Matula - Stožický, Klein, Vachoušek (90.+2 Elsamni), Gašparík (69. Kalivoda) - Hesek (61. Vondrášek), Mareš. Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: