Hlavní obsah

Sparta druhý šok nepřipustila a Jihočechy vyřadila

PRAHA

Fotbalisté Sparty se podle očekávání stali sedmým čtvrtfinalistou Ondrášovka Cupu. Po hladké výhře 5:0 na hřišti soupeře si také v odvetě 4. kola s Českými Budějovicemi poradili. Vyhráli 1:0 a doplnili další postupující Olomouc, Příbram, Jablonec, Teplice, Liberec a Plzeň. Osmým bude lepší ze dvojice Slavia - Karviná, čtvrtfinále se hraje na jaře.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Fotbalista Denis Kovba ze Sparty (vlevo) a Tomáš Stráský z Českých Budějovic v odvetném utkání 4. kola fotbalového Ondrášovka Cupu

Článek

Zcela rozdílně dopadly nedávné dva vzájemné zápasy. Sparta nejprve vyhrála v poháru na jihu Čech 5:0 a z českobudějovické lavičky se musel poroučet kouč Tobiáš. Pár dnů poté však poslední tým tabulky na Letné šokoval a již s novým trenérem Šilhavým ukopal v ligovém duelu remízu 1:1.

Bez reprezentantů Hubníka, Kušníra, Zemana, Kucky a Pamiče se tedy měli Pražané na domácím trávníku za co rehabilitovat. O jejich postupu nikdo nepochyboval, navíc ve 23. minutě se z voleje parádně trefil dlouhán Jirouš. Trenér Chovanec tak mohl o přestávce nechat v kabině kapitána Řepku a zaměřit se na testování adeptů, kteří budou muset v příštím ligovém duelu s Libercem nahradit vykartovaný trojlístek Řepka, Kušnír, Vacek.

Sparta Praha - České Budějovice 1:0 (1:0)
Branka: 23. Jirouš. Rozhodčí: Možíš - Pelikán, Marek. ŽK: Žižka, Černák (oba ČB). Diváci: 1220. První zápas 5:0, postupuje Sparta.
Sparta: Kozáčik - Kuncl, Hejda, Řepka (46. Sus), Hoheneder - Kalouda, Kovba, Vacek, Střeštík (56. Žofčák) - Jirouš (76. Holenda), Kadlec. Trenér Jozef Chovanec.
České Budějovice: Křížek - Leština, Hunal (56. Ondrášek), Žižka, Krob - Doležal, Černák, Riegel, Šíma - Stráský (81. Hudson), Svátek (46. Jasanský). Trenér Jaroslav Šilhavý.

Reklama

Související témata: