Hlavní obsah

Mizerný podzim Slavie pokračuje, prohrála v poháru v Karviné

KARVINÁ

Další neúspěch si připsali fotbalisté Slavie. Mistrovský tým na podzim tápe a v sobotu si odvezl porážku 0:1 v úvodním duelu 4. kola Ondrášovka Cupu z Karviné. Jediný gól druholigového celku vstřelil v 11. minutě Marcel Pavlík. Slávista Belaid po chvíli neproměnil pokutový kop.

Foto: Drahoslav Ramík, ČTK

Karvinský fotbalista Marcel Pavlík oslavuje gól v pohárovém utkání proti Slavii.

Článek

Slavia měla v úvodu převahu, ale první šance domácích skončila gólem. Po levé straně utekl Miloslavjev, k míči se poté dostal Marcel Pavlík a střelou zpoza hranice pokutového území překonal Vaniaka.

Hosté mohli rychle odpovědět. Jandu v pokutovém území fauloval Hoffman a Slavia kopala penaltu. Tunisanovu střelu k levé tyči ale gólman Kučera vystihl a zneškodnil.

Karvinský fotbalista Marcel Pavlík (vpravo) oslavuje se spoluhráčem Elvistem Cikuem gól v pohárovém utkání proti Slavii.foto: ČTK/Drahoslav Ramík

Ve druhé půli se Slavia snažila vyrovnat, ani šance nedávné posily Rudolfa Skácela ovšem ke gólu nevedly. Karviná tak půjde do odvety (25. listopadu v Edenu) s jednobrankovým náskokem.

Zápas mohl skončit čtyři čtyři 

„Na začátku jsme měli stoprocentní šanci, tu jsme nevyužili, pak Karviná skórovala a my jsme neproměnili penaltu, horší začátek si asi jen těžko představit," hodnotil pro klubové stránky utkání trenér Slavie Karel Jarolím. „Ve druhé půli jsme chtěli zrychlit hru, protože jsme dlouho drželi míč. Měli jsme šance, ale v koncovce jsme byli znovu jaloví. Je nutno uznat, že Karviná měla další příležitosti a mohla zvýšit. Nezbývá nám než všechno napravit v odvetě," dodal kouč.

„Byl to divoký zápas, který mohl skončit čtyři čtyři, kdyby hráči proměňovali šance. Slušela by tomu remíza, ale jsme rádi, že do Prahy jedeme s takovým výsledkem, Slavia bude muset dát dvě branky, budeme chtít uspět a postoupit," řekl domácí trenér Leoš Kalvoda.

První zápas 4. kola fotbalového Ondrášovka Cupu:
OKD Karviná - Slavia Praha 1:0 (1:0)
Branka: 11. Pavlík. Rozhodčí: Příhoda - Ubias, Večeřa. ŽK: Pavlík, Kučera - Vomáčka, Naumov. Diváci: 4517.
Sestava Slavie: Vaniak - Krajčík, Vomáčka, Hubáček, Skácel - Janda (20. Grajciar), Trapp, Belaid (65. Trubila), Vasiljevič - Vlček, Šenkeřík (60. Naumov). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: