Hlavní obsah

Slavia další blamáž nedopustila a Karvinou z poháru vyřadila

PRAHA

Penaltový rozstřel s třetiligovými Karlovými Vary zvládli a dvouzápasové osmifinále Ondrášovka Cupu s druholigovou Karvinou nakonec také. Po porážce 0:1 na hřišti soupeře fotbalisté Slavie ve středu doma vyhráli 2:0 a doplnili tak další postupující Olomouc, Příbram, Jablonec, Teplice, Liberec, Plzeň a Spartu. Čtvrtfinále se hraje na jaře a losuje se příští týden.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slávista Adam Hloušek srovnal náskok Karviné z prvního zápasu.

Článek

Karviná si z prvního domácího zápasu přivezla k odvetě do Edenu výhru 1:0. „Šance na postup tak jsou padesát na padesát,“ věřil brankář Tomáš Kučera. „Kdepak, my musíme postoupit. Víc k tomu ani nemá smysl říkat,“ kontroval vršovický útočník Stanislav Vlček.

Hosté se ani nestačili rozkoukat, a o svůj náskok přišli. Již ve 3. minutě jejich statická obrana strnula, Naumov nezištně naservíroval míč Hlouškovi a reprezentant otevřel skóre. Zatímco Vlček, Šenkeřík, Belaid a spol. seděli jen na lavičce, v záloze dostal šanci Vaněk z béčka. Běhavý devatenáctiletý mladík na sebe hned upozornil drzým sólem, které zakončil střelou těsně vedle. Další šanci pak Vaněk vybojoval pro Skácela.

Ve zbytku poločasu se domácí vyžívali už jen ve střelách zdálky, a tak se hned po přestávce málem divili. Po rychlém brejku Karviné měl tutovku Ficek, po jeho slabém zakončení však ještě Krajčík stačil míč zastavit před brankovou čárou... Hosté toho museli hořce litovat, protože v 61. minutě se po standardce míč snesl k Šenkeříkovi a střídající slávista ho z voleje pohotově napálil do sítě.

V Gambrinus lize tápající Slavia tak další blamáž nedopustila a druholigového soupeře vyřadila. Třetí gól mohl přidat Skácel, ale otřásl jen tyčí a v závěru i břevnem. "Byli jsme pod určitým tlakem, ale jsme přece Slavia. Byl to jen jeden z řady těžkých zápasů a zvládli jsme ho," oddechl si Rudolf Skácel.

Sešívaní uspěli poprvé po sedmi soutěžních zápasech bez výhry. "Musím samozřejmě věřit, že to bude pro mužstvo vzpruha do dalších zápasů. Minulé týdny pro mě byly nejtěžším obdobím nejen ve Slavii, ale v celém mém životě," řekl zadumaný kouč Karel Jarolím.

Slavia Praha - Karviná 2:0 (1:0)
Branky: 3. Hloušek, 61. Šenkeřík. Rozhodčí: Hrubeš - Košec, Moudrý. ŽK: Skácel - Buryán, Pavlík, Pontus. Diváci: 2829. První zápas 0:1, postupuje Slavia.
Slavia: Romanovs - Krajčík, Suchý, Čelůstka, Trubila (81. Hubáček) - Grajciar, Ragued, Vaněk (75. Belaid), Skácel - Naumov (46. Šenkeřík), Hloušek. Trenér Karel Jarolím.
Karviná: Kučera - Jursa, Novák, Buryán, Knötig - Ciku, Pavlík, Ficek (81. Medjedovic), Milosavljev (81. Tchami) - Mišinský, Pontus (65. Slončík). Trenér Leoš Kalvoda.

Reklama

Související témata: