Hlavní obsah

Slavia a Sparta se odvolají proti losu čtvrtfinále poháru

PRAHA

Vedení Slavie i Sparty podávají protest k odvolací a revizní komisi fotbalového svazu proti pátečnímu losu čtvrtfinále Ondrášovka Cupu, který svedl oba rivaly proti sobě. Pražské kluby tvrdí, že podle rozpisu soutěží ČMFS měly být nasazeny. ČTK o tom informovali místopředseda představenstva Sparty Dušan Svoboda a tiskový mluvčí Slavie Ondřej Zlámal.

Článek

"Je to vzácný okamžik, kdy se stanovisko Sparty i Slavie shoduje," prohlásil Svoboda.

Oba kluby vyjádřily nesouhlas už v pátek odpoledne, kdy vydaly společné prohlášení, ve kterém poukázaly na to, že losovací akt proběhl podle jejich názoru v rozporu s rozpisem soutěží. V něm stojí, že od osmifinále se losují herní dvojice, přičemž osm klubů je nasazených podle úrovně a umístění v této soutěži. Formulace se zdá nejasná, protože neobsahuje zmínku o tom, zda jde jen o osmifinále, nebo i další kola poháru.

"Můj názor je takový, že někdo může vidět tu formulaci jako spornou, já ji ale vidím jednoznačně," řekl Svoboda. Stejný názor zastává slávistický ředitel Petr Doležal. "Podle mě je jasné, že čtyři kluby měly být ve čtvrtfinále nasazeny," podotkl.

Ještě před samotným losem o situaci diskutovalo všech osm čtvrtfinalistů s ředitelem profesionálního fotbalu Ivem Lubasem. Pouze zástupci Slavie a Sparty chtěli, aby se nasazovalo. "K žádnému hlasování nedošlo, jen se zeptal (Lubas) všech klubů na jejich názory. Je logické, že se musely lišit," uvedl Svoboda.

"Doktor Lubas několikrát řekl, že i jemu vyplývá, že by se nasazovat mělo. Následně však rozhodl opačně. Já bych očekával, že tu formulaci bude ředitel soutěže posuzovat spíš se svazovými legislativci, kteří by dospěli k nějakému řešení, a ne že se to bude řešit s osmi kluby. To bylo nešťastné, to bychom pak mohli hlasovat o čemkoliv," pokračoval Svoboda.

Nechtěl spekulovat, jak celá kauza nakonec dopadne. "Nebudu teď předjímat. Uvidíme, jak to odvolací a revizní komise posoudí," dodal sparťanský místopředseda představenstva.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín