Hlavní obsah

Jablonec je krok od semifinále domácího poháru, Olomouc vyhrála v Liberci

PRAHA

Fotbalisté Jablonce si díky výhře 3:1 v úvodním utkání čtvrtfinále Ondráškova Cupu na půdě Teplic vybojovali velice slibnou pozici do odvety. V té bude mít ale co dělat liberecký Slovan, který prohrál před vlastními fanoušky s Olomoucí 0:2. V posledním středečním duelu vyhráli hráči Viktorie Plzeň nad Příbramí 1:0. V závěrečném čtvrtfinálovém klání se proti sobě ve čtvrtek postaví Slavia se Spartou.

Foto: Petr Horník, Právo

Hráči Jablonce oslavují branku

Článek

Tahákem úvodních klání čtvrtfinále Ondrášovka Cupu byl středeční duel v lize druhých Teplic proti Jablonci. V severočeském derby se na jabloneckém výběru v počátku projevil debakl 2:4, který v neděli utrpěl v Liberci. Když ale tentokrát na Stínadlech domácí své šance nevyužili, hlavně pak mladík Veverka, který nastřelil tyč, udeřili právě hosté. Ve 22. minutě napřáhl Marek Jarolím, který povedenou střelou nedal brankáři Grigarovi šanci.

A to ještě vůbec z první půle nebylo všechno. Jablonec se osmělil a záhy vedl už o dvě branky. Tentokrát se po centru nemýlil hlavou Jiří Krejčí. I na druhé straně padl gól ze vzduchu. Na Vachouškovu standardku si vyskočil Vondrášek, a bylo to 1:2. Před odchodem do šaten si však Jablonečtí získali opět dvougólový náskok, neboť se prosadil bývalý reprezentant Lafata. V samém závěru zápasu Teplice ještě jednou snížily, ale rozhodčí Hrubeš gól pro Kleinův faul neuznal. Severočeskému derby tedy kralovali hosté.

Sigma slavila v Liberci

V Liberci bojovali o dobrou výchozí pozici do odvety hráči Olomouce. Pro obě mužstva je cesta domácím pohárem takřka jedinou šancí, jak se probojovat do Evropy. Když se oba celky potkaly naposledy, byla z toho podzimní ligová prohra Liberce na vlastní půdě 0:4, což stálo křeslo tehdejšího kouče Slovanu Ladislava Škorpila. A jakoby si to chtěla Sigma zopakovat.

Po první pětačtyřicetiminutovce vedli totiž Hanáci na stadiónu U Nisy už 2:0, když se v rozmezí během šesti minut dokázal dvakrát zapsat mezi střelce Pavel Šultes. Slovan se ještě ve druhé půli s výsledkem snažil něco udělat, své šance ale neproměnil. Útočník hostí Ordoš navíc nastřelil břevno.

Plzeň porazila Příbram

Plzeň a Příbram se proti sobě postavily přesně po týdnu, kdy se utkaly i na ligové scéně. Před sedmi dny slavili Západočeši výhru 3:1 a zopakovat to chtěli ve Štruncových sadech i tentokrát. V posledních okamžicích prvního poločasu se dokázal prosadit Marek Bakoš, a domácí tak vedli 1:0. Druhá půle již změnu skóre nepřinesla, Západočeši si tedy vezou do odvety nejtěsnější výhru.

Čtvrtfinále fotbalového Ondrášovka Cupu, první zápasy:
Teplice - Jablonec 1:3 (1:3)
Branky: 32. Vondrášek - 22. Jarolím, 31. Krejčí, 40. Lafata.
Liberec - Olomouc 0:2 (0:2)
Branky: 30. a 36. Šultes.
Plzeň - Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 44. Bakoš.

Reklama