Hlavní obsah

Šultes zařídil Sigmě v Liberci dvoubrankový náskok do odvety

LIBEREC

Fotbalisté Sigmy Olomouc dnes vyhráli v prvním čtvrtfinále Ondrášovka Cupu v Liberci 2:0 a vytvořili si velmi nadějnou pozici pro odvetu, která se bude hrát za týden na Hané. Oba góly vstřelil v rozpětí sedmi minut prvního poločasu Šultes.

Článek

Sigma loni se stejným soupeřem z poháru doma vypadla, ale pod Ještědem se jí daří. Vyhrála tam dva poslední ligové zápasy a podzimní čtyřbrankový debakl stál místo tehdejšího libereckého trenéra Škorpila. Jeho nástupce Petřík nebyl dnes o moc úspěšnější a po dvou výhrách nad Slavií a Jabloncem v lize se Liberec opět vrátil k trápení z počátku jara.

Útok domácích postrádal chorvatského krále střelců Keriče, který v posledních zápasech našel střeleckou mušku, ale teď ho vyřadil výron v kotníku. Jeho parťák z útoku Nezmar se ho v úvodu pokusil nahradit dvěma šancemi, ale proti Lovásikovi neuspěl. Na druhé straně několikrát zaměstnal Zicha Šultes a v závěru poločasu ho dvakrát překonal. Využil přitom značné váhavosti liberecké obrany.

Snaha domácích o vyrovnání byla po přestávce hodně nesmělá a větší obrátky dostala až v závěru. Lovásik měl víc práce jen s Papouškovou bombou deset minut před koncem a s umístěným přímým kopem Dočkala. Hosté mohli náskok do odvety ještě zvýšit, ale Ordošovu hlavičku po rohovém kopu zastavilo břevno.

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 0:2 (0:2)
Branky: 30. a 36. Šultes. Rozhodčí: Adam - Chytil, Hojsík. ŽK: Kelič, Papoušek, Dočkal - Kaščák, Komárek. Diváci: 1523.
Liberec: Zich - Zeman, Polák (41. Frejlach), Dejmek, Vulin - Dočkal, Kelič, Vácha, Papoušek (82. Smetana) - Diviš (58. Vojta), Nezmar. Trenér: Petřík.
Olomouc: Lovásik - Janotka, Dreksa, Komárek, Machalický - Nuc (69. Schulmeister), Kaščák, Rossi, Bajer (90. Hořava) - Ordoš, Šultes (78. Onofrej). Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata: