Hlavní obsah

Jablonec zaskočil Teplice už v první půli

TEPLICE

Třemi góly do čtyřicáté minuty zápasu zaskočili fotbalisté Jablonce celek Teplic na jeho hřišti v prvním čtvrtfinálovém duelu Ondrášovka Cupu a vytvořili si tak vynikající výchozí pozici pro odvetu.

Článek

„Před utkáním bychom brali i bezbrankovou remízu. Hráči se ale po ligovém výprasku v Liberci sami přesvědčili, že když dají do hry více bojovnosti a nasazení, mohou uspět i venku. Pravdou ale zůstává, že Tepličtí nám to usnadnili,“ uvedl jablonecký trenér František Komňacký. Těšil ho předvedený výkon jeho mužstva.

„Hlavně si cením kompaktnosti všech řad a herní disciplíny. A předností byla i střelecká produktivita,“ vyjmenoval kouč vítězů, co dovedlo Jablonec k výhře.

Hosty k vítězství nasměroval vedoucím gólem záložník Marek Jarolím: „S výsledkem jsme nadmíru spokojeni. Škoda jen inkasované branky, která byla trochu zbytečná. Měli jsme i další šance a mohli jsme vyhrát i výraznějším rozdílem. Soupeř nám nabídl hodně prostoru ke kombinaci i ke střelbě.“

Kapitán Petr Pavlík se přidal: „Chvílemi jsme hráli s Teplicemi bago, já jsem si na postu stopera docela odpočinul.“

Zklamání panovalo na teplické straně. „Musíme se omluvit fanouškům za výkon v prvním poločase. Někteří hráči si asi pohár spletli s odehráním fotbálku někde na louce. Jejich počínání bylo ostudné a nezaslouží si nosit dres Teplic. Osobně jsem hodně rozčarován,“ prohlásil trenér Jiří Plíšek.

Teplice - Jablonec 1:3 (1:3)
Branky: 32. Vondrášek - 22. Jarolím, 31. Krejčí, 40. Lafata. Rozhodčí: Hrubeš - Teuber, Štěrba. ŽK: Došek - Zábojník, Frydrych. Diváci: 1610.
Teplice: Grigar - Vidlička, Klein, Rosa, Siva - Verbíř (69. Gašparík), Doležal (64. Kalivoda), Vachoušek, Veverka (46. Došek) - Vondrášek, Mahmutovič. Trenér: Plíšek.
Jablonec: Frydrych - Zábojník (76. Huber), Drsek, Krejčí, Jablonský (86. Kocourek) - Michálek, Eliáš, Pavlík, Loučka, Jarolím - Lafata (82. Pekhart). Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: