Hlavní obsah

Plzeňský Milan Petržela po postupové trefě: Teď bych chtěl Olomouc

PŘÍBRAM

Plzeňský Milan Petržela patří k nejrychlejším záložníkům v české nejvyšší fotbalové soutěži. Umí se dostat i do šancí, ale na jaře se mu střelecky nedařilo. Až ve čtvrteční pohárové odvetě čtvrtfinále Ondrášovka Cupu v Příbrami parádní trefou rozhodl o postupu Viktorie do semifinále, k čemuž po domácí výhře 1:0 stačila remíza 1:1. „Přes domácí pohár to máme do Evropy blíž,“ konstatoval spokojeně.

Článek

Váš gól byl parádní. Měl jste vymyšlené, jak Lukáše Krbečka v příbramské brance překonáte? Především se nám povedla rychlá akce. My jsme do Příbrami přijeli s tím, že budeme vycházet ze zajištěné obrany a zkusíme se prosadit brejky. Navrátil dostal dlouhý míč podél postranní čáry. Protáhl se před branku, kde ho ještě křižoval obránce. Jen jsem na něho křiknul, on mi dal míč nádherně pod sebe. Měl jsem dokonce čas si balón přiťuknout, podívat se, co dělá gólman a dal jsem to nad něho.

To bylo ale mazácké zakončení... Měl jsem čas a viděl jsem, co dělá. Bylo mi jasné, že když si míč víc předkopnu, vyrazí proti mně, aby mi zmenšil úhel. Takhle jsem si počkal a kopnul to nad něj. Hlavně jsem si říkal, abych ho nepřehodil i s brankou, což se povedlo.

Vám se na jaře střelecky nedařilo. Věříte, že jste smůlu v Příbrami zlomil? O tom nechci mluvit, abych to nezakřiknul. Ale nedařilo se mi, to máte pravdu. Pár šancí jsem zahodil.

Berete postup do semifinále Ondrášovka Cupu jako snadnější cestu do pohárové Evropy? Určitě. Myslím si, že můžeme dokonce dojít i do finále. V lize by to bylo těžší, tam je špička tabulky našlapaná a my na ni přeci jenom nějaké body ztrácíme. Navíc zbývá ještě sedm zápasů. Když vyhrajeme pohárové semifinále, třeba dostaneme soupeře, který bude mít jistý postup z ligy. Tím nechci říct, že by nám finále stačilo. Když už bychom se do něj dostali, chtěli bychom pohár vyhrát. Ale máme před sebou ještě dva semifinálové zápasy. V každém případě to máme přes domácí pohár do Evropy blíž.

Koho byste chtěl v semifinále? Přiznám se, že jsem o tom přemýšlel před odvetou v Příbrami. Jako nejjednodušší by to mohlo být přes Olomouc, tu bych teď chtěl. Ale je to samozřejmě teorie na základě postavení a výsledků v lize. Pohár je něco jiného a třeba Olomoučtí přemýšlejí stejně. V každém případě budeme chtít vyhrát a jít dál.

V lize si nekladete jako cíl umístění mezi třemi nejlepšími? Nikdo nás do toho netlačí, i když bychom to samozřejmě brali. Ale tam jednou vyhrajeme a podruhé ztratíme. Chtěli bychom ale také uhrát umístění na co nejvyšší příčce. Jdeme zápas od zápasu, s cílem získat co nejvíc bodů. Hlavně nesmíme zbytečně ztrácet body. Chceme také předvádět dobrý fotbal, jako třeba se Spartou. Ale znovu zdůrazňuji, do evropských pohárů to máme blíž přes Ondrášovka Cup.

Reklama

Související témata: