Hlavní obsah

V semifinále poháru se utká Plzeň s Olomoucí, Jablonec vyzve jedno z pražských „S“

PRAHA

Páteční losování semifinále Ondrášovka Cupu, které se konalo v sídle Českomoravského fotbalového svazu, proti sobě svedl týmy Plzně a Olomouce, Jablonec se utká s jedním z dvojice Slavia - Sparta. Odvetný duel týmů pražských „S“ se teprve odehraje, a to ve čtvrtek 15. dubna od 20:00. První utkání semifinále jsou pak na programu 21. dubna, odvety se odehrají o týden později.

Foto: René Volfík, ČTK

O tom, zda do semifinále postoupí Slavia či Sparta, se bude v odvetě ještě rozhodovat.

Článek

Los určil, že Jablonece, jako prvně vylosovaný, bude v úvodním utkání semifinále 21. dubna hostit jednoho z pražských rivalů. Ve druhém souboji budou doma začínat Plzeňští. Odvetný zápas v Olomouci pak Západočechy čeká 28.dubna. Konečný vítěz Ondrášovka Cupu se potom 10. července utká s vítězem české nejvyšší ligy.

V pátek v poledne už měly být známy všechny týmy, které budou v osudí pro los semifinále. Českomoravský fotbalový svaz ale vyšel vstříc požadavku, aby se odveta mezi Spartou a Slavií neodehrála v čase návštěvy České republiky prezidentů USA a Ruska Baracka Obamy a Dmitrije Medveděva.

Zatímco tedy postupující z dvojice pražských odvěkých rivalů bude znám až příští týden, slavit mohli v Olomouci, neboť si domácí Sigma poradila s Libercem i napodruhé a stala se prvním semifinalistou. O den později si pak stejnou radost užili fotbalisté Plzně, kteří přešli přes Příbram, a hráči Jablonce. Na ně naopak ve čtvrtfinále nestačily Teplice.

Přání před losem tak vyšlo plzeňskému záložníkovi Milanu Petrželovi, který si právě Olomouc do semifinále přál. „Jako nejjednodušší by mohla být cesta do finále přes Olomouc, tu bych teď chtěl. Ale je to samozřejmě teorie na základě postavení a výsledků v lize. Pohár je něco jiného a třeba Olomoučtí přemýšlejí stejně. V každém případě budeme chtít vyhrát a jít dál,“ dodal Petržela, který se gólem podílel na výhře svého týmu v odvetě na půdě Příbrami, kde Západočeši uhráli remízu 1:1.

Program semifinále Ondrášovka Cupu:
Jablonec - Slavia/Sparta, první zápas se odehraje 21. dubna, odveta o týden později
Plzeň - Olomouc, první zápas se odehraje 21. dubna, odveta o týden později

Reklama

Související témata: