Hlavní obsah

Dvakrát jsme měli titul, tak přece neskončíme osmí, burcuje Černý svoji Slavii

PRAHA

Snaží se zachránit, co se ještě zachránit dá. Šest kol před koncem Gambrinus ligy jsou fotbalisté Slavie jako obhájci titulu v tabulce osmí se ztrátou šestnácti bodů na vedoucí Spartu. Na pohárové příčky pak mají manko třinácti bodů, takže z ligy už cesta do Evropy pro červenobílé nevede. Zbývá jim poslední možnost, vyhrát Ondrášovka Cup.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťan Juraj Kucka a slávista Jaroslav Černý.

Článek

Čekají na něj jako na smilování. Záložník Jaroslav Černý se po dlouhém zranění pozvolna vrací na hřiště a měl by být v závěru zpackané sezóny jedním z mála trumfů, které ještě nový kouč František Cipro může vytasit. Černý je nejen klíčový pro ofenzivu mužstva, patří navíc k hráčům, kteří dokáží tým vyburcovat.

„Jedinou šancí je pohár. To ale neznamená, že je nám jedno, jak skončíme v lize. Dvakrát jsme měli titul, tak přece nemůžeme skončit osmí! Musíme urvat co nejvíc bodů a dostat se co nejvýš,“ říká důrazně hráč, který si loni proti Maltě připsal svůj první reprezentační start.

V poháru má Slavia jasně vytýčené překážky. Ve čtvrtek večer ji čeká čtvrtfinálová odveta na Spartě, kde bude hájit výhru 1:0 z Edenu. V případě postupu pak sešívaní narazí v semifinále na rozjetý Jablonec.

„Každým dnem se cítím lépe, přidával jsem si běžecké dávky v době, kdy kluci měli volno. Věřím, že bych to od začátku zvládl,“ nechce Černý o klíčovou bitvu přijít. „Musíme hrát aktivně a dát gól, Sparta by pak musela dát tři. Pro postup musíme udělat maximum,“ burcuje zkušený záložník.

Dalším trumfem Slavie by mohl být jeho jmenovec Milan Černý, autor vítězného gólu z Edenu, který v pondělním ligovém derby odpočíval. „Mohu slíbit, že Černý bude hrát od začátku, ale který, to už vám neprozradím,“ usmívá se kouč Cipro.

Reklama

Související témata: