Hlavní obsah

Může se spekulovat dál, i s Jabloncem hrajeme třikrát, ví slávista Černý

PRAHA

Jinak to snad ani dopadnout nemohlo. Sparta ovládla pondělní derby v lize, kde hraje o titul. Slavia zase oba zápasy čtvrtfinále fotbalového Ondrášovka Cupu, který je pro ni poslední šancí, jak postoupit do pohárové Evropy. Přestože to všichni aktéři odmítají, očekávaný scénář ve stylu „Musíme si pomáhat“ se naplnil.

Foto: Petr Horník, Právo

Libor Sionko ze Sparty (vlevo) bojuje o míč s Milanem Kopicem ze Slavie v odvetě čtvtfinále Ondrášovka Cupu.

Článek
Fotogalerie

Podivné čtvrtfinále. Protestem začalo a protestem také končí... Pražská S se nejdřív ohradila, že při losu nebyla nasazena. Žádost o nové losování však byla zamítnuta. A poté, co byla vyřazena, protestuje Sparta proti výkonu rozhodčích v čele s hlavním Adamem ve čtvrteční odvetě.

Mnohem větší pachuť však zůstává z naplnění scénáře, který se všeobecně očekával. „A to samé bude i v semifinále, protože i s Jabloncem hrajeme také v lize. To je další možnost v novinách spekulovat, že si to zase nějak vyměníme. Já však pevně věřím, že i tyto spekulace rázně utneme, podaří se nám postoupit i přes Jablonec a pohár vyhrajeme,“ ucedil slávista Jaroslav Černý, autor vítězného gólu v odvetě.

„Za nás můžu říct, že jsme se snažili podat ten nejlepší výkon. Kdo zápas viděl, ten mi musí dát za pravdu,“ dušoval se sparťanský brankář Jaromír Blažek. „Takové spekulace vůbec nechápu. Nikdy bychom takovou věc neudělali, za žádných okolností! A kdo byl na odvetě, stejně jako na prvním střetnutí v Edenu, musel vidět, že jsme rozhodně nevypustili absolutně nic,“ přidával se obránce Jiří Kladrubský.

V pondělí výborní, ve čtvrtek neškodní

Jenže ta proměna byla zarážející. V pondělí Sparta po většinu času pořádně nepustila Slavii na vlastní polovinu a šla jistě za výhrou, ve čtvrtek ten samý tým neškodně kupil chybu za chybou... „Chtěli jsme pochopitelně zvítězit a postoupit. Myslím, že na našem projevu to bylo znát. Hráli jsme s totožným nasazením jako v lize. Měli jsme ovšem hodně smůly, cokoliv, na co jsme sáhli, nám nevyšlo,“ hájil svůj tým kouč Jozef Chovanec.

O postupujícím bylo prakticky od začátku odvety jasno. „Nemyslím si, že by Sparta něco vypustila. Jenže když dostane hned na úvod gól a sama pak musí dát tři, už se jí samozřejmě hraje dost špatně,“ hájil soupeře slávistický útočník Zdeněk Šenkeřík. „Mně se tyto spekulace vůbec nelíbí. Jsou nesmyslné. Nejvíc mě mrzí, že jsem podobné hlasy slyšel i od svých bývalých spoluhráčů. Pořád se dává lidem nějaká záminka, aby na fotbal nechodili. To je hrozná škoda,“ mračil se Šenkeřík.

Jen na české prostředí vinu svalovat nelze, fotbal si za takovou nedůvěru může dlouhodobě sám. Ale kdo ví, třeba již právě nadcházející duely Slavie s Jabloncem veškeré pochybnosti rozptýlí. Po čtvrtfinále by na to však sázel málokdo...

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články