Hlavní obsah

Slavii čeká další velká odveta, tentokrát ne s šerify, ale s Jabloncem

PRAHA

Sázka na jedinou kartu, to je závěr sezóny v podání fotbalistů Slavie. Na slušné umístění v lize už museli rezignovat, proto o víkendu nastoupili v Olomouci s kombinovaným týmem. To proto, aby do středeční odvety semifinále Ondrášovka Cupu s Jabloncem dali dohromady co možná nejsilnější tým. A vybojovali naději na Evropu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Slavisté (zleva) Petr Trapp, brankář Martin Vaniak a David Hubáček diskutují po prohraném utkání semifinále Ondrášovka Cupu v Jablonci.

Článek

Jednou odvetou v Edenu všechny patálie začaly. A slávisté nechtějí dopustit, aby se jinou odvetou také završily… Loni v srpnu měli cestu do Ligy mistrů krásně nalajnovanou přes nasazení ve dvou předkolech. Z Tiraspolu si přivezli nadějnou plichtu 0:0, jenže odvetu s šerify nezvládli a remíza 1:1 rozmetala jejich sny o velké soutěži hned na začátku.

Ve středu večer půjde v Edenu znovu o hodně. Ondrášovka Cup je poslední šancí, jak se obhájce mistrovského titulu může letos do evropských pohárů ještě dostat. „V Jablonci jsme prohráli 0:1, ale je to pohárový duel a domácí odvetu máme k dobru. A my se do evropských pohárů dostaneme,“ ujišťuje kouč František Cipro.

Jeho tým chce napodobit druhou pohárovou odvetu, kterou v sezóně v Edenu hrál. V osmifinále Ondrášovka Cupu si také přivezl z Karviné porážku 0:1, druhý duel však vyhrál 2:0 a šel přes druholigového soupeře dál. Překážkou však slávistům nadále bude rozsáhlá marodka.

„Sice se to zlepšilo, ale že bych skákal radostí, to se říci nedá. Doufám, že budou připraveni nastoupit Grajciar, Janda a Milan Černý,“ věří Cipro. Počítá i s návratem Hubáčka, Trappa a Krajčíka, oželet naopak nejspíš bude muset Jaroslava Černého, Kopice a Vlčka.

„Jablonec to má dobře poskládané věkově i výškově, velkou hrozbou jsou jejich standardní situace. Ale jsme odhodlaní, pro ten zápas jsme udělali maximum. Věřím, že i kluci na hřišti pro to udělají maximum,“ burcuje tým Cipro.

Utkání začíná v 19:15 a přímý přenos vysílá ČT4. Již v 17:30 začne druhé semifinále Olomouc - Plzeň (první zápas 2:2).

Reklama

Související témata: