Hlavní obsah

Cipro: Spousta hráčů na Slavii nemá, proto by měli odejít

Je to vršovický paradox. V roce 1996 se stal hrdinou, který fotbalovou Slavii po dlouhých 49 letech znovu přivedl k mistrovskému titulu a navrch do semifinále Poháru UEFA. A byť letos František Cipro přebíral červenobílé ve velmi kritické situaci, bude jako trenér naopak spolupodepsán pod sezónou, v níž sešívaní po 19 letech přišli o účast v pohárové Evropě...

Foto: René Volfík, ČTK

Kouč Slavie František Cipro během derby se Spartou.

Článek

Pohárové sny končí, v odvetě Ondrášovka Cupu proti Jablonci vám k postupu do finále nakonec chyběl jeden gól.

Vyhráli jsme 2:1, ale je to k ničemu. Chtěli jsme hrát na nulu, jenže jsme si dali polovlastní gól z pro mě nepochopitelné situace. Ve druhé půli nemohu hráčům nic vytknout, byli jsme o hodně lepší. Nepostoupilo lepší mužstvo, ale tým, který byl šťastnější. Rozhodla penalta z prvního zápasu v Jablonci. Z takového tlaku, jaký jsme v odvetě měli my, by jiný tým dal tři, čtyři góly...

Nebyla malá domů v podání Grajciara s Vaniakem odrazem toho, jak se hráči trápí?

Atmosféra v kabině je dobrá. Nemyslím si, že se trápí. Jenže dávat hlavou malou domů z půlky půlky je nesmysl. A Vaniak, jak ho mám rád a byl bych rád, aby tady ještě rok zůstal, zase pozdě vyběhl. Chybu si tedy s Grajciarem rozdělili oba dva.

Slavia bude po 19 letech v Evropě chybět. Co to pro klub znamená?

Po ekonomické stránce se nemohu vyjadřovat. Po sportovní stránce je absence prostě blbá. Já těch pohárů sehrál se Slavií mraky, možná nejvíce z trenérů v republice. Pro hráče, fanoušky, fotbal i národní koeficient je to špatné. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale Sparta a Slavia by měly hrát poháry. Ne za zásluhy. Jenže kdo vylepšuje koeficient? Slavia a Sparta. Celý český fotbal teď bude ztrácet.

Pro Slavii už sezóna vlastně skončila, ani v lize nemá šanci.

Tak to zase ne, čtyři kola jsou přece ještě před námi.

Máte chuť jako trenér v létě pokračovat?

Do toho bych se nerad pouštěl.

Tak jinak. Co se musí v létě ve Slavii stát?

Ani to teď nechci rozebírat. Podle mého názoru je tady však spousta hráčů, kteří nemají kvality na Slavii, takže by měli odejít. Je jich poměrně dost. Musí přijít nějaký gólový útočník. Ze současného kádru nikoho takového nevidím. Se zakončením jsme se i za mého působení potýkali. Až na tři góly Bohemce jsme na to také dojeli.

A když to otočíme, na kolika hráčích stávajícího kádru se dá nová silná Slavia vystavět?

Jsou tu hráči, kteří když se vrátí do formy, tak na nich můžete stavět. Máme hodně zraněných, kteří by se měli s výjimkou Hlouška do přípravy vrátit. Řádově o patnáct, šestnáct hráčů se můžete opřít.

Reklama

Související témata: