Hlavní obsah

Jsme sakra hráči, budeme honit dva zajíce až do konce, slíbil Komňacký

Označuje se za trenéra provinčního klubu. Jenže třeba taková Slavia, kterou jeho fotbalisté v semifinále Ondrášovka Cupu vyřadili, může Jablonci jen tiše závidět. Kouč František Komňacký s ním prožívá báječnou sezónu na dvou frontách. V lize útočí tým ze Střelnice na mistrovský titul a v poháru ho čeká finále s Plzní.

Foto: archiv

František Komňacký

Článek

Slavii jste vyřadili, v závěru odvety jste se ovšem musel o postup bát.

Trnul jsem hodně. Slavia byla v tlaku, bylo hodně nebezpečných situací před naší brankou. Byť jsme to měli v deseti hodně složité, tlak soupeře byl až moc silný. Byl to velký nápor na naši kardio-soustavu.

Ve fotbale se často stává, že kdo v závěru sezóny honí víc zajíců najednou, nechytí nakonec žádného. Jak je na bitvu na dvou frontách nachystaný Jablonec?

Dobrá otázka. Přemýšleli jsme o tom s panem Peltou i v kabině. Velmi si vážím postoje hráčů i vedení klubu. Jsme hráči a budeme hrát až do konce, i kdybychom nakonec neměli mít ani jednoho zajíce. Pokusit se o to však sakra musíme.

Když jste remizovali v Plzni, slíbili jste si s kolegou Vrbou, že se utkáte ještě ve finále poháru. A ono vám to vyšlo...

Ne že bych o tom byl přesvědčený, já si to spíš přál. Věřil jsem, že to Plzeň zvládne. Nechci mazat svému bývalému asistentovi med kolem huby. Plzeň však podle mě má nejsilnější kádr v celé lize. Kdybych si mohl vybrat, s kým chci hrát finále, tak po pravdě raději s Olomoucí. Tam bych viděl pro nás větší šanci. V Plzni jsme byli pod permanentním tlakem. Cítím, že nás čeká hodně těžký soupeř. Možná budou mít motivaci větší než my, možná stejnou. Uvidíme podle vývoje ligy. Udělali jsme každopádně další krůček, aby sezóna byla úspěšná. Ať už finále dopadne jakkoliv, udělali jsme v poháru, co jsme mohli.

V neděli se bude hrát důležitý ligový duel Baník - Sparta. Co si budete přát?

V Baníku jsem nějaký čas působil. Kdyby to tedy bylo o srdci, více bych přál jemu. Teď ovšem kopu za Jablonec, tudíž budu nejvíc spokojený s remízou. Ta by ještě dávala šanci nám i Teplicím.

Není tento velkolepý boj na dvou frontách pro Jablonec jako velký růžový sen?

Když jsem do něj přišel, byli jsme poslední a museli se nejprve zachránit. Druhá sezóna byla stabilizační, abychom v té třetí mohli pomýšlet na vyšší cíle a vyšší mety. A to se daří. Sešla se dobrá parta, snad kromě Lafaty nemáme hvězdy. Spíše hráče se zkušenostmi, kteří se jinde nechytili, třeba právě ve Slavii. Pro většinu z nich je to něco nového, co možná už nezažijí. Máme svůj styl, svůj systém, směřuje to k cíli.

A jak to skončí?

Zatím to šlape. Je možné, že skončíme v lize čtvrtí a prohrajeme finále, přesto to bude ohromné. Ale stejně bych byl rád, abychom alespoň jednoho toho zajíce chytili...

Reklama

Související témata: