Hlavní obsah

Příbram, Slovácko a Bohemians 1905 vypadly z poháru

PRAHA

Fotbalisté Příbrami, Slovácka a Bohemians 1905 opouštějí domácí pohárovou soutěž hned na jejím začátku. V druhém kole Ondrášovka Cupu dnes Příbramští prohráli na hřišti vedoucího týmu ČFL v Písku 0:1. "Klokani" se v penaltovém rozstřelu museli sklonit před druholigovým Varnsdorfem a Slovácko také na penalty podlehlo Břeclavi, která hraje jen MSFL.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Slovácka Miroslav Filipko v akrobatické pozici

Článek

Ani další týmy z nejvyšší soutěže své soupeře nijak výrazně nepřehrály s výjimkou Teplic a Ústí nad Labem, které nasázely divizním soupeřům po pěti gólech. Zápas ostravského Baníku ve Slavičíně byl kvůli nezpůsobilému terénu odložen. Jablonec a Olomouc postoupily už dříve, obhájce trofeje Plzeň, stejně jako Brno, Spartu, Liberec a Hradec Králové vstup do soutěže teprve čeká.

Příbram pokračovala v rozpačitých výkonech z úvodu sezony a v Písku znovu potvrdila, že jejím hlavním problémem je střílení branek. Zatímco favorit svoje šance neproměnil, domácí se zásluhou Červenky prosadili už po čtvrthodině. Snahu o vyrovnání hostům podlomila v závěru červená karta pro Štochla.

Slovácko nedokázalo vyhrát v Břeclavi, kterou nedávno jeho béčko porazilo v MSFL hladce 3:0. Tehdy dal dva góly Makedonec Nestorovski, který se trefil i dnes, ale domácí Pacl vyrovnal a zápas dospěl k penaltám. Hned první neproměnil Volešák, ale rozhodnutí padlo až v osmé sérii, kdy selhal Kubáň.

Klokani vypadli ve Varnsdorfu

Trenér Bohemians Pavel Hoftych zkusil ve Varnsdorfu některé náhradníky a na snaživého nováčka druhé ligy to nestačilo. Hosté museli dotahovat, neboť už ve dvanácté minutě se trefil Hozda, který před třemi lety nakoukl do ligy v Jablonci. Bálek stačil ještě před přestávkou vyrovnat, ale v 55. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Ibragimov a oslabený favorit už nedokázal vstřelit branku. Při penaltách nejprve neuspěl Držík, v šesté sérii Trubila nastřelil jen tyč, zatímco domácí Jordák se nemýlil.

Na postup se pořádně nadřela favorizovaná Slavia, která v Pardubicích před téměř třemi tisícovkami diváků zvítězila nejtěsněji 1:0. Pražané bez několika marodů a reprezentantů se museli v oboustranně útočném duelu s nováčkem ČFL až do posledních chvil strachovat o výsledek. Chytrým obloučkem v 34. minutě rozhodl Vlček.

Nepřesvědčivý výkon podaly také České Budějovice, které v nejsilnější sestavě zvítězily 2:0 na hřišti divizního Meteoru Praha. Dynamo poslal po půlhodině do vedení svým premiérovým soutěžním gólem v této sezoně Brazilec Hudson, v poslední minutě zpečetil skóre z brejku Mezlík. V brance hostů se poprvé představila posila ze střížkovských Bohemians Praha Belaň.

V předchozích dvou letech vypadla Mladá Boleslav hned na startu a ani tentokrát neoslnila. Na umělé trávě v Trutnově ji sice rychlým gólem uklidnil Kulič a Mendy ještě před poločasem pojistil vedení, ale tým, který ještě na jaře hrál jen krajský přebor, po změně stran zápas zdramatizoval. Ligový favorit byl nakonec spokojen i s nejtěsnější výhrou 2:1.

Teplice zvítězily v Brozanech

Na Teplice čekal v Brozanech nejen plný místní stadionek s 1500 diváků, ale i šestice hráčů s teplickou minulostí, včetně opor prvního týmu z přelomu století Radka Diveckého s Miroslavem Radou. Brozany dokázaly v první půlhodině klást odpor, ale pak si na Verbířův přímý kop naběhl Mareš a poslal míč do sítě. Domácí reklamovali faul tak vehementně, že Veleba musel s červenou kartou ze hřiště. A v oslabení inkasovali další čtyři góly, dva dal Došek, po jednom Melunovič a Ljevakovič.

Prvoligový nováček z Ústí nad Labem vyhrál 5:1 na hřišti divizní Přední Kopaniny, v jejímž dresu se objevili i čtyřicetiletý trenér Sparty Martin Hašek a další bývalý reprezentant Pavel Mareš. Jiný nositel slavného jména, syn někdejšího kanonýra Bittengel sice snížil na 1:2, ale pak už stříleli jen hosté. Ti se teď těší na 3. kolo se Slavií, i proto, že ho na rozdíl od ligy nemusejí hrát v teplickém exilu, ale na svém stadionu.

Ve hře zůstávají i divizní týmy - Konice, Vrchovina, Třebíč a Letohrad, který se postaral o velké překvapení, když zdolal gólem Bíra z penalty 1:0 druholigový Zenit Čáslav. Hulínský nováček MSFL vedl ještě sedm minut před koncem nad druholigovým Hlučínem brankami Číhala a Otruby 2:0, pak se ale v dresu hostí trefil dvakrát během dvou minut ze Slavie hostující Mareš. V penaltovém rozstřelu ale byli lepší domácí.

Utkání 2. kola fotbalového Ondrášovka Cupu:
Přední Kopanina - Ústí nad Labem 1:5 (0:1)
Branky: 63. Bittengel ml. - 60. a 72. Gibala, 29. Polák, 78. Dvořák, 86. Volek. Rozhodčí: Adam.
Ústí nad Labem: Buček - Hyčka, Valenta (46. Volek), Polák, Dvořák - Franc, Martykán (46. Zachariáš), Vrtělka, Benčík - Gibala, Krbeček (62. Kraut).
Varnsdorf - Bohemians 1905 (1:1), na penalty 5:4 (v 7. sérii).
Branky: 12. Hozda - 40. Bálek. Penalty za Bohemians neproměnili: Držík, Trubila. Rozhodčí: Bílek. ČK: 55. Ibragimov (Bohemians). Diváci: 1620.
Sestava Bohemians 1905: Marek - Bartek, Nešpor, Hauer, Trubila - Ibragimov, Držík, Kraus (76. M. Nešpor), Štohanzl - Bálek (55. Moravec), Škoda.
FK Trutnov - Mladá Boleslav 1:2 (0:2)
Branky: 48. Holubec - 7. Kulič, 34. Mendy. Rozhodčí: Drábek. Diváci: 950.
FK Mladá Boleslav: Miller - Kúdela, Rolko, Janíček, Brunclík - Mendy, Opiela (64. Bulut), Procházka, Sedláček (46. Táborský) - Kulič, Řezníček (68. Dudka).
Brozany - Teplice 0:5 (0:2)
Branky: 38. a 75. Došek, 30. Mareš, 58. Melunovič, 67. Ljevakovič. ČK: 30. Veleba (Brozany). Diváci: 1050.
Sestava Teplic: Slavík - Vidlička (46. Siva), Hošek, Smejkal, Rosa - Verbíř, Ljevakovič, Melunovič, Zoubele (58. Čajič) - Došek, Mareš (53. Vondrášek).
FC Písek - 1. FK Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 14. Červenka. Rozhodčí: Jílek. ČK: 90.+2 J. Štochl (Příbram).
Sestava Příbrami: Rondzik - Plašil, J. Štochl, Nohýnek (56. Borek), Divíšek - Klesa, Videgla, Macek (68. Huňa), Pleško - Jurdík, Wágner.
FK Pardubice - Slavia Praha 0:1 (0:1)
Branka: 34. Vlček. Rozhodčí: K. Hrubeš. Diváci: 2900.
Sestava Slavie: Vaniak - Koreš, Ragued, Hubáček, Palko - Belaid (60. Janda), Dembélé, Kisel, J. Černý - Vlček (90. Hurka), Zákostelský (75. Hora).
Meteor Praha - Dynamo České Budějovice 0:2 (0:1)
Branky: 31. Hudson, 90. Mezlík. Rozhodčí: R. Hrubeš.
Sestava Budějovic: Belaň - Laštovka, Horejš, Lengyel, Žižka (75. Rakovan) - Mezlík, Černák, Otepka, Hudson - Stráský, Pecka (62. Šíma).
Břeclav - 1. FC Slovácko 1:1 (0:0), na penalty 7:6 (po 8. sérii)
Branky: 73. Pacl - 57. Nestorovski. Rozhodčí: Býma. Penalty za Slovácko neproměnili: Volešák a Kubáň.
Sestava Slovácka: Heča - Kuncl, Mezlík, Reinberk, Starý (46. Kubáň) - Fujerik, Perůtka, Volešák, V. Valenta - Nestorovski (74. Ondřejka), Hlůpik. Trenér: Soukup.
Ostatní zápasy 2. kola fotbalového Ondrášovka Cupu:
Vrchovina - Líšeň 2:1 (1:1), Třebíč - Znojmo 2:1 (0:0), Vyškov - HFK Olomouc 1:3 (0:2), Šumperk - Opava 0:4 (0:1), Vítkovice - Třinec 1:2 (1:0), Uničov - Karviná 1:1 (0:1), na pen. 2:4, Králův Dvůr - Kunice 1:1 (1:1), na pen. 4:5 na pen., Hořovicko - Vlašim 0:3 (0:0), Velim - Hlavice 1:2 (0:1), Letohrad - Čáslav 1:0 (1:0), Konice - Valašské Meziříčí 5:1 (3:1), Hulín - Hlučín 2:2 (1:0), pen. 5:4, Litvínov - Ovčáry 0:3 (0:1), Kroměříž - Otrokovice 2:1 (0:1).

Reklama

Související témata: