Hlavní obsah

Plzeň v poháru vyhrála, Hradec selhal na Žižkově při penaltách

Fotbalisté Viktorie Plzeň zdolali první překážku na cestě k obhajobě domácího poháru s lehkostí. Vedoucí tým ligové tabulky vyhrál v dnešním druhém kole Ondrášovka cupu na hřišti druholigového Mostu 4:1 především zásluhou Bakošova hattricku. Naopak Hradec Králové na Žižkově po bezbrankovém průběhu vypadl na penalty a je po Příbrami, Slovácku a Bohemians 1905 už čtvrtým ligovým klubem, který v poháru skončil.

Článek

Trenér Východočechů Václav Kotal šetřil několik svých opor v čele se střelcem Pilařem a hosté v improvizované sestavě na Žižkově gól dát nedokázali. Po hodině hry sice vytáhli své ofenzivní trumfy Dvořáka a Rezka, ale ani to nepomohlo. V poslední minutě měl obrovskou šanci rozhodnout Pokorný, ale netrefil branku, a tak došlo na penaltový rozstřel.

V něm hradecký Fischer hned při prvním pokusu přestřelil. Hosty udržel ve hře brankář Lindr, když vykopl Kropíkovu střelu, ale v páté sérii Hájovský také mířil příliš vysoko a domácí mohli začít slavit. V poháru mohou dojít ještě dál, protože v třetím kole je čeká divizní Letohrad.

Všechno začali Horváth s Bakošem

Plzeň v Mostu nenechala nic náhodě. Díky volnému víkendu dostala prostor prakticky nejsilnější sestava, která rychle zhasila mostecké naděje. Už v 10. minutě vylétl ze středového kruhu Horváthův precizní nákop přes obránce a Bakoš ho uklidil do sítě.

V 23. minutě vychytal další Bakošovo sólo brankář Paleček, ale po zmatcích míč dotlačil do sítě Rada. Bakoš ještě do přestávky stihl další dva góly a tím bylo prakticky po zápase. V závěru už jen snížil Makedonec Danovski.

V duelu dvou druholigových týmů vyhrála pražská Dukla v Sezimově Ústí 3:2. Vítězný gól dal v 65. minutě Přeučil a těsně před koncem zachránila Duklu před vyrovnáním tyč. V třetím kole přivítá na Julisce Jablonec.

2. kolo fotbalového Ondrášovka Cupu:
Baník Most - Viktoria Plzeň 1:4 (0:4)
Branky: 85. Danovski - 10., 29. a 37. Bakoš, 23. Rada.
Sestava Plzně: Pavlík - Rajtoral, Navrátil, Bystroň (60. Brezinský), Jiráček - Rada, Horváth - Petržela (60. Hruška), Kolář (82. Sladký), Rezek - Bakoš.
Viktoria Žižkov - FC Hradec Králové 0:0, na pen. 4:3
Sestava Hradce: Lindr - Hochmeister, Hájovský, Tomašák (62. Dvořák) - Pávek, Pokorný - Fischer, Karal, Zelený - Voltr (62. Rezek, 82. Poděbradský), Kocourek.
Sezimovo Ústí - Dukla Praha 2:3 (1:2).
Zbývající program 2. kola:
Úterý 14. září:
16:30 Slavičín - Baník Ostrava,
17:00 Kolín - Slovan Liberec.
Program 3. kola - 22. září (16:30):
Sparta Praha - Sokolov, Mladá Boleslav - Kunice, Viktoria Plzeň - Vlašim, Varnsdorf - Opava, Kolín/Slovan Liberec - Karviná, Ovčáry - Zbrojovka Brno, Slavičín/Baník Ostrava - Břeclav, Vrchovina - Kroměříž, Třebíč - Teplice, Hlavice - České Budějovice, Letohrad - Viktoria Žižkov, Slavia Praha - Ústí nad Labem, Písek - Třinec, Hulín - Sigma Olomouc, HFK Olomouc - Konice, Dukla Praha - Jablonec.

Reklama

Související témata: