Hlavní obsah

Jablonec měl v poháru namále, Duklu porazil až na penalty

Jablonečtí fotbalisté postoupili do osmifinále poháru až po penaltovém rozstřelu. Zápas na hřišti druholigové Dukly Praha skončil 1:1, následný rozstřel rozhodl Tomáš Pekhart v sedmé sérii. Finalista loňského ročníku se v příštím kole utká v závěru října systémem na dva zápasy s postupujícím z duelu Konice - HFK Olomouc.

Článek

Jablonec měl na Julisce hodně práce, aby nadšeně bojujícího lídra druhé ligy zkrotil. Krátce po poločase totiž vstřelil domácí kanonýr Chigou po Haškově centru vedoucí gól domácích. Severočeši dokázali vyrovnat v 65. minutě zásluhou Eliáše, a tak zápas dospěl k dramatickému rozstřelu.

Jeho úvod Jablonci nevyšel, ale zaváhání Jarolíma a Jablonského Dukla nevyužila, protože na její straně neproměnili Sklenář a Vorel. V šesté sérii dokonce nepadl žádný gól, jelikož selhali domácí Šiml i jablonecký Vošahlík, a vzápětí brankář Dukly Rada svůj střelecký pokus poslal doprostřed branky, kde mu míč chytil Špit. Kanonýr reprezentační jednadvacítky Pekhart pak už nezaváhal a poslal zelenobílé do další fáze soutěže.

V druhém dnešním utkání favorit postup neslavil. Písek coby účastník ČFL porazil na svém hřišti 3:1 druholigový Třinec. Vítěz příště narazí na vítěze z utkání Hulín - Sigma Olomouc.

Utkání 3. kola fotbalového Ondrášovka Cupu:
Dukla Praha - Baumit Jablonec 1:1 (0:0), na pen. 3:4
Branky: 54. Chigou - 65. Eliáš. Rozhodčí: Královec. Penalty neproměnili: Sklenář, Vorel, Šiml, Rada - Jarolím, Jablonský, Vošahlík.
Sestava Jablonce: Špit - Zábojník (46. Pavlík), Huber, Beneš, Jablonský - Vošahlík, Eliáš, Haurdič (60. Jarolím), Kovařík - Pekhart, Lafata. Trenér: Komňacký.
FC Písek - Fotbal Třinec 3:1 (1:0)
Branky: 63. a 82. Voráček, 27. Hrbáč - 75. Onuchukwu. Rozhodčí: Paták.

Reklama