Hlavní obsah

Slavii kyne naděje, spasitel Hloušek se vrací do boje

PRAHA

Kdo by to byl ještě v létě řekl, že dvojzápas s Ústím nad Labem bude pro fotbalovou Slavii klíčový... Červenobílí hostí ligového nováčka v úterý doma ve 3. kole Ondrášovka Cupu a v neděli se s ním utkají v Teplicích na jeho „domácí“ půdě ve 12. kole Gambrinus ligy. Budou to duely dvou sousedů v ligové tabulce, kteří jsou s jednobodovým náskokem na poslední Brno ohroženi sestupem.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Adam Hloušek ze Slavie (vpředu) si kryje míč před Giuseppe Biavou z Janova.

Článek

Na nákupy drahých posil nemají, z bídy si fotbalová Slavia musí pomoci vlastními silami. V pravou chvíli se jí vrací na hřiště uzdravený reprezentant Adam Hloušek. Domácí pohár je pro sešívané reálně jedinou nadějí, jak se zase vrátit do Evropy. A ligový duel s Ústím už bude bitvou o holé přežití, protože Pražané jsou jen o skóre nad čarou ponoru a nováček je momentálně jejich přímým konkurentem.

Jako balzám na rozbolavělé slávistické duše tak zní zpráva, že uzdravený Hloušek by již v úterý mohl oslavit velký návrat na trávník. „Ještě s Adamem budu mluvit po pondělním předzápasovém tréninku, ale už teď vím, že bude v nominaci na zápas. Stoprocentně půjde na střídačku, je pravděpodobné, že do zápasu zasáhne,“ avizuje trenér Michal Petrouš.

Jablonecký odchovanec měl po přestupu do Slavie velkou fazónu, třeba ve Valencii dokázal prohánět i španělské obránce na jejich půdě. Letos v březnu se ovšem Hloušek v utkání se střížkovskou Bohemkou zranil a musel se podrobit operaci vazů v Německu. Do plného tréninku se zapojil až začátkem října, sedm měsíců po operaci kolena.

Na Hlouškův návrat čeká i trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek.foto: Právo/Karel Felt

Nechce zůstat jenom na lavičce

„S trenérem jsme na toto téma mluvili už minulý týden, kdy mi naznačil, že bych se mohl v nominaci objevit. Na zápas se moc těším, uvidíme, třeba nezůstanu jenom na lavičce,“ naznačuje Hloušek, který během reprezentační přestávky zvládl přípravný zápas proti rezervnímu týmu.

Navzdory dlouhému zranění mu kouč Michal Bílek stále drží místo v reprezentaci, proto také maroda pozval na oficiální focení národního týmu před startem kvalifikace EURO 2012. Pro Slavii je pak spasitelem, díky jehož návratu by sešívaní zase měli začít dávat góly. Po sérii tří porážek jsou v ligové tabulce na čtrnáctém místě se stejným bodovým ziskem jako patnácté Ústí nad Labem...

„Do všech zbývajících zápasů v podzimní části musíme jít absolutně nadoraz. Také v kabině jsme si všichni řekli, že musíme všechno otočit v náš prospěch, postoupit v poháru a dostat se do středu tabulky,“ burcuje mužstvo kouč Petrouš.

Úterní pohárový zápas v Synot Tip Areně začne v 17:30. Postupující z tohoto duelu se ve čtvrtém kole utká s Viktorií Žižkov.

Reklama

Související témata: