Hlavní obsah

Slavia vyřadila Ústí a přivítala navrátilce Hlouška

Fotbalisté Slavie nechali alespoň na chvíli zapomenout na své ligové trápení a ve třetím kole Ondrášovka Cupu po domácí výhře 3:2 vyřadili Ústí nad Labem. Zápas navíc přinesl návrat útočníka Adama Hlouška, který se do sestavy sešívaných zařadil po více než sedmi měsících. Postupující celek se ve čtvrtém kole utká s druholigovou Viktorií Žižkov.

Foto: Petr Horník, Právo

Slávista David Hubáček ve vzdušném souboji

Článek

Oba týmy se utkají během šesti dnů hned dvakrát, protože v neděli je čeká vzájemný souboj ve 12. kole ligové soutěže na teplických Stínadlech, kde hraje Ústí své domácí zápasy.

Pohárový duel sousedů ze 14. a 15. místa ligové tabulky začal lépe pro hosty. Před Jindráčkem se v 16. minutě obrana sešívaných rozevřela, ústecký záložník se tedy nenechal pobízet, udělal s míčem pár kroků vpřed, tvrdě vystřelil a krásně napnul síť za Zlámalovými zády.

Sešívaní však prohrávali jen čtyři minuty. Trapp sice po rohu vystřelil nepřesně, ke štěstí svému i celé Slavie však trefil dlouhána Koubského, který nic netuše odrazil míč do branky. Další aktivita domácích už do přestávky gól nepřinesla. Třeba Vyhnal dokázal během jedné minuty zazdít dvě šance, Koubského hlavičku pak Buček kryl.

Brzy po přestávce však Pražané přece jen rozhodli. Brankář Buček fauloval Kisela, ten se sám chopil penaltové exekuce a dokázal, že je podzimním střelcem Slavie. Náskok mohl pojistit Belaid, ale Buček jeho tutovku zmařil. Ještě větší šanci zahodil mladý Vyhnal, jehož hned poté vystřídal Hloušek. To byl největší moment zápasu, reprezentant se totiž vrátil na trávník po operaci kolena a po déle než sedmiměsíční absenci. Jako by se vše v dobré obracelo, nabuzený Kisel přidal střelou k tyči svůj druhý gól. A moc nechybělo, aby ho po pár minutách na hřišti napodobil právě navrátilec Hloušek, jehož hned bylo plné hřiště.

A přece Ústí mohlo dovést zápas do penaltového rozstřelu. Střídající Veverka totiž v 82. minutě po chybě obrany snížil a o dvě minuty později se znovu dostal sám před Zlámala, gólman však Slavii podržel. Na druhé straně pak Koreš trefil tyč.

Slavia Praha - Ústí nad Labem 3:2 (1:1)
Branky: 51. z pen. a 68. Kisel, 20. Koubský - 16. Jindráček, 82. Veverka. Rozhodčí: Drábek - Jiřík, Pilný. ŽK: Jindráček, Gibala (oba Ústí). Diváci: 2103.
Slavia: Zlámal - Janda, Koubský, Ragued, Hubáček - Trapp - Hora, Kisel, Belaid (75. Jarolím), J. Černý (68. Koreš) - Vyhnal (63. Hloušek). Trenér: Petrouš.
Ústí nad Labem: Buček - Hyčka, Polák, Valenta, Janů - Doležal (81. Franc), Vrtělka, Jindráček (46. Volek), Benčík - Krbeček (68. Veverka), Gibala. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: