Hlavní obsah

Teplice nezvládly úvodní osmifinále, podlehly Budějovicím

TEPLICE

Fotbalisté Teplic nezvládli úvodní zápas osmifinále Ondrášovka Cupu a podlehli Českým Budějovicím 0:1. Teplice předvedly matný výkon postrádající pohyb a v odvetě budou muset vstřelit minimálně dva góly. Rozhodl o tom povedený brejk Budějovic, který proměnil v 47. minutě Ondrášek.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplice domácí zápas osmifinále nezvládly, prohrály s Budějovicemi.

Článek

Budějovice si původně přijely pro bod a podle toho také jejich hra vypadala. Dvě defenzivní řady hluboko na vlastní polovině a urputnost v soubojích na Teplice platily a domácí se od začátku jen obtížně dostávali do tempa. Z jejich platonického tlaku vybočila jen 34. minuta, jenže Matulovu placírku po rohu nechtíc zblokoval jeden z jeho spoluhráčů.

Fotbal se z hlubokého podprůměru nezvedl ani po poločase, kdy se na hřiště dostal zkušený Verbíř. Teplickým hráčům totiž i dál chyběl pohyb nebo snaha rozeběhnout akci, za což je Budějovice rychle ztrestaly. Stoper Žižka vyhrál v 47. minutě souboj na vlastní polovině, Stráský rychle proměnil jeho kolmici v přízemní centr zprava a Ondrášek se z malého vápna trefil naprosto přesně.

Na Stínadla přišla jen necelá tisícovka skalních, a tak se ani poté nezačal z tribun ozývat pískot, žlutomodří si o něj ovšem dál koledovali. Šance totiž začaly přicházet až v poslední desetiminutovce, kdy už byl na hřišti dvoumetrový Došek. V 84. minutě ovšem jeho hlavička po Verbířově přímém kopu trefila jen boční síť a podobně dopadla i jeho druhá šance v nastaveném čase.

Reklama

Související témata: