Hlavní obsah

Budějovický kouč Šilhavý byl po poháru v Teplicích nadmíru spokojen

TEPLICE

Fotbalisté Českých Budějovic výborně zvládli úvodní osmifinále Ondrášovka Cupu na hřišti Teplic, odkud si vezou vítězství 1:0. „Chtěli jsme uhrát výsledek, aby v domácí odvetě bylo o co hrát a přilákali jsme na ní diváky. To se nám snad podařilo. Výhra je velmi dobrá, takže cítíme velkou spokojenost,“ těšil se českobudějovický trenér Jaroslav Šilhavý.

Článek

„Známe ale sílu Teplic a zdaleka není ještě postup jistý. Musím uznat, že nás soupeř místy tlačil, ale naši hráči odvedli velmi dobrý výkon. Hlavně po taktické stránce, když jsme uhlídali ve druhém poločase střídající Verbíře a Doška. Všichni naši hráči si zaslouží pochvalu za odvedenou práci. Třeba Ondrášek, který rozhodl, byl opět vynikající. A to jsme ještě nechali doma odpočívat brankáře Kučeru i některé další opory. Náhradníci je ale dobře zastoupili, mám tím na mysli například Dobala. Nastupoval především za rezervu a nyní si řekl i o místo v áčku,“ vykládal s uspokojením Šilhavý.

Kapitán mužstva Roman Lengyel slavil v den zápasu 32. narozeniny. „Spoluhráči mi dali docela dobrý dárek. V obraně jsme neudělali chybu a mně osobně pomohla znalost prostředí, protože jsem za Teplice v minulosti hrával. Letos na podzim jsem na teplickém stadiónu už nastoupil v lize proti Ústí nad Labem,“ líčil stoper.

Zdeněk Ondrášek dal gól Teplicím i v podzimním ligovém duelu na severu Čech, tehdy znamenal remízu 1:1. Tentokrát zajistil dokonce vítězství. „Samozřejmě jsem si na svou branku v lize vzpomněl, ale nečekal jsem, že to zopakuji. Dostal jsem vynikající přihrávku od Stráského a povedlo se mi dobře zakončit,“ usmíval se mladý útočník.

Plíšek: Ostudný výkon

Hodně rozladěn byl po zápase teplický trenér Jiří Plíšek: „Náš výkon? Ostudný, alibistický, bezkrevný, bez energie, alibistický. Jsem ohromně zklamán. Bylo to jedno z našich nejhorších utkání, která jsme předvedli za poslední dva roky. Nesnesl vůbec měřítka prvoligových celků. Nechali jsme se zaskočit bojovným soupeřem.“

Plíšek připustil, že hráče čekají těžké chvilky. „Sami si připravili složitou pozici a nic jiného jim nezbude, než tvrdá práce,“ uvedl kouč.

Po zápase se rozohnil i ředitel teplického klubu František Hrdlička: „Nejvíce mi vadí přístup hráčů, což svědčí o tom, že je v mužstvu nějaká chyba. Neviděl jsem u něj vůbec žádné nasazení. Hráči uhýbají ze soubojů a nedali výkonu všechno. Došla mi už trpělivost. Nejen mě, ale i majitelům klubu. Zápas byl varováním a srozumitelným signálem, že takhle dál to nepůjde. Vůči hráčům plníme všechny smluvní závazky a očekáváme stejnou odpověď i od nich.“

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín