Hlavní obsah

Slavia do poločasu smetla Žižkov a je ve čtvrtfinále poháru

PRAHA

Fotbalisté Slavie jsou prvním postupujícím týmem do jarního čtvrtfinále domácího poháru. Po remíze 1:1 z úvodního duelu čtvrtého kola na hřišti Viktorie Žižkov zcela ovládli dnešní odvetu v Edenu a druholigového soupeře s přehledem porazili 3:0. Všechny tři góly dali domácí během úvodních 24 minut.

Foto: René Volfík, ČTK

Jiří Koubský (vlevo) se raduje se svým spoluhráčem ze Slavie Jaroslavem Černým z branky.

Článek

Slávisté se v ligové soutěži krčí na třináctém místě a Ondrášovka Cup je pro ně poslední reálnou možností jak proniknout do evropských pohárů. I proto nasadil domácí kouč Petrouš do malého pražského derby nejsilnější sestavu, pouze v brance dostal před Zlámalem tentokrát přednost Fin Jaakkola.

Většinu času však mezi tyčemi ani nemusel být. Červenobílí získali nad čtvrtým týmem druhé ligy jednoznačnou převahu a záhy se začali prosazovat i gólově. Po necelé půlhodině bylo rozhodnuto. V 18. minutě otevřel hlavou skóre Koubský, za tři minuty přidal povedenou střelou druhý gól Jaroslav Černý a vzápětí proměnil Belaid penaltu po faulu na Kisela.

Od té doby se duel v podstatě jen dohrával. Pozornost tak upoutala i mexická vlna, kterou se podařilo dvěma tisícovkám diváků v prázdném Edenu rozběhnout v druhé půli. Chvíli předtím zachránila hosty v jejich posledním soutěžním duelu před zimní pauzou od čtvrtého úderu po Korešově střele tyč.

Většinu zbývajících účastníků dubnového čtvrtfinále pozná domácí pohár ve středu, odvety zápasů Kroměříž - Slavičín a Opava - Plzeň jsou na programu později.

Odveta osmifinále fotbalového Ondrášovka Cupu:
Slavia Praha - Viktoria Žižkov 3:0 (3:0)
Branky: 18. Koubský, 21. J. Černý, 24. Belaid z pen. Rozhodčí: Ardeleánu - Pospíšil, Moudrý. Diváci: 2158. První zápas: 1:1, postupuje Slavia.
Sestava Slavie: Jaakkola - Kaufman, Čelůstka, Koubský, Hubáček - Hora, Belaid, Jarolím, Kisel (60. Koreš), M. Černý (84. Pázler) - J. Černý (72. Hurka). Trenér: Petrouš.

Reklama

Související témata: